Какви занимания по избор да изберем за децата?

 34_DSC04355
 34_DSC04361
 34_DSC04362
 34_DSC04363
 34_DSC04364

Какви са талантите и заложбите на вашето дете- откривате първо вие, ако сте наблюдателни родители, защото вие отглеждате детето си и полагате грижи за него, а по-късно и учителите на детето ви, които от една страна го опознават много добре и от друга имат база за сравнение, защото работят с много деца.

Вие може да не забелязвате и може да не оценявате колко добре пее вашето дете, но учителят забелязва. Вие може да не сте открили дарбата и таланта му да рисува хубаво, но учителят го знае.
Наскоро  приключи един много престижен конкурс в България “България в моите мечти” на Агенцията за българите в чужбина.  Родителите на детето, което спечели между 500 рисунки в своята категория  приеха, че има грешка и че не става въпрос за тяхното дете. Сега, след като един път учителят, а после и компетентното жури е оценило таланта на това дете, на родителите не им остава нищо друго освен да признаят таланта на детето си и разбира се вече съвсем целенасочено да го развиват.
Дръжте децата си много заети, нека участват в много форми и развиват талантите си. Вие ще виждате къде му е приятно да ходи и къде не. Когато сте сигурни към какво се насочва детето ви, какво го влече, къде му е приятно, тогава отдайте по –големи сили в тази насока. И не бива да забравяме , че един талант блясва, когато се показва, когато се изявява. Изявявайте децата си- нека пеят, нека танцуват, нека рисуват !

Лили Паслиева, БУЦ „Знание”, Чикаго за в.”България Сега”