Извадки от чикагските полицейски архиви

Във всеки град има добро и лошо. Чикаго не  прави изключение. Редно е да бъдем информирани и по някои от тъмните страни на големия град. Ето и една извадка от полицейските архиви за криминалните случаи,  свързани със стрелба и хладно оръжие  през три от първите дни на новата 2015-та година…

Понеделник, 5 януари
9:05pm, 5900 N Kenmore Ave. След стрелба от бързо преминаващ автомобил 22 годишно момиче и 29 годишен мъж, които разговарят на ъгъла получават наранявания – съответно в краката и в корема. И двамата са хоспитализирани срочно в най-близката болница. Животът им е вън от опасност. Води се разследване.
9:44pm,  3500 W 77th Pl. В дома й е намерено тялото на 56 годишна жена с получени няколко смъртоносни рани нанесени с нож. По думите на полицейския офицер тя е познавала убиеца. Води се разследване.
11:40pm, 9300 S Burnside Av.  Неколцина стрелци откриват огън по 24-годишен младеж, който седи в своя паркиран автомобил. Нападнатият е хоспитализиран, но лекарите не успяват да спасят живота му поради множеството получени огнестрелни рани. Полицията води разследване.
 
Вторник,  6 януари
3:30pm, 7800 S Luella Ave. Престъпник открива стрелба по трима млади хора при излизането им от магазин на посочения адрес. Убит е 18 годишният младеж от тримата, хоспитализирани са със сериозни поражения другите двама – на 13 и 19 години. Полицията преглежда видеоматериал от мястото на стрелбата. Води се разследване.
7:00pm, 3800 S Vincennes Av.  Открита е стрелба по 20-годишен младеж, който е ранен в рамото. Пострадалият сам отива до болницата, където му оказват помощ. Други детайли от стрелбата не са известни.
7:30pm, 9800 S Bensley Ave. Неизвестен стрелец открива огън срещу 37-годишен мъж, който е ранен в гърдите и е хоспитализиран в тежко състояние. Води се разследване.

Сряда, 7 януари
12.30pm, Rosemont, 6200 S Scott St. Открита е стрелба, в резултат на която е убит 31 годишен мъж. По думите на полицията в стрелбата е бил въвлечен полицай, който не е изпълнявал в момента своите служебни обязаности. Води се щателно разследване.

Климент Величков, „България Сега, Чикаго