Устата: „Атмосферата на сънародниците ни зад океана е различна, от където и да било по света! Нямам търпение да се видим отново!“ (Video)

Интервю с известния изпълнител броени дни преди турнето му в САЩ и Канада.
Не мисля, че Иван Динев, познат на всички като Устата, има нужда от представяне… Той е добре познат изпълнител на малки и големи още от времето, когато излезе песента му „Всички дрехи ми пречат”, че и преди това. През годините кариерата му го „срещна” с редица изпълнители, с чиито общи усилия направиха хитови песни, които цяла България слушаше и препяваше. От съвместната му работа с имена като Руши Видинлиев, Румънеца и Енчев, Десислава, Азис и други, може би най-запомнящи и успешни си остават дуетните му сингли със Софи Маринова. Миналата година двамата имаха турне в САЩ и Канада, където радваха с изпълненията си българите зад океана. Тази година обаче, на Устата му предстои шеметно самостоятелно турне из Щатите, както и в северната съседка на Чичо Сам, всъщност първия концерт на рапъра е следващата още следващата седмица.
По този повод с него се разбрахме да направим интервю, преди да е отлетял към Лас Вегас, където е първото му участие. Така че, двамата се видяхме в новооткритото луксозно заведение “Rose” в столицата, където сред приятната обстановка и на по чаша кафе, с Устата си поговорихме за наближаващия му тур.

Стелиян Стоименов: Предстои ти турне в САЩ и Канада, този път самостоятелно. Би ли дал малко повече информация за него, например, на кои дати в кои градове ще бъдеш, за да могат твоите почитатели да знаят кога да те видят?

Устата: Разбира се! Първо за мен е огромно удоволствие, че срещна нашите сънародници зад океана. Колкото и тривиално да звучи, трябва да ти кажа, че съм обикалят прекалено много по участия из различни страни, но атмосферата зад океана е друга. Може би точно затова сега се чувствам притеснен в добрия смисъл на думата, като сценична треска.  Искам да дам най-доброто от себе си и затова тази година, това което ще направя няма да има аналог, за първи път ще се случи подобно нещо… Ще вляза в три роли – на домакин на BG мега партитата, на изпълнител и на трето място да бъда DJ. В последната роля ще предложа на нашите сънародници ремикси на любимите естрадни български парчета, ще мине и през най-големи те хитове на поп-фолка, автентичния фолклор, както разбира се и моите изпълнения. Ще направим едно хубаво пътешествие из българската музика, което ще продължи 3,4 или 5 часа, колкото сили имаме. Мисля, че подготовката ми последните месеци с едни от най-големите DJ, които ме обучаваха, ще даде резултат.
Турнето стартира следваща седмица, на което тръгвам абсолютно сам. Започвам с Лас Вегас съвсем умишлено, за да не похарча всичко (смее се). На 27-ми януари там стартираме с голямо парти в „BG Bistro”, 30-ти съм в Денвър, оттам на 31-ви съм в един от любимите ми градове – Ню Йорк, където всъщност ще прекарам няколко дена. Следва Лод Анджелис на 6-ти февруари, където е моята приятелка Лора Владова, която ще се включи в концерта, но няма да издам под каква форма. На 7-ми съм в Сиатъл, където никога не съм бил и нямам търпение да го посетя. 8-ми съм в Атланта, където не съм бил от много отдавна, но вече наши сънародници от там ми пишат във Фейсбук и съм сигурен, че ще мине страхотно. След това на 14-ти съм в Чикаго, който ми е много любим и там имам много познати. Партито ще е в „Енигма“, където очаквам и колегата си Мишо Шамара да се появи. След това предстои най-младия български град в САЩ, както съм го запомнил – Кейп Код, датата е 15-ти. Там публиката е невероятна, миналата година именно в този град беше един от най-силните ни концерти със Софи Маринова. После напускам Америка и на 20-ти съм в Монреал и на 21-ви завършвам турнето в Торонто.

С.С.: Кой е организатора на цялото турне?

У.: За мен е изключително удоволствие, че тази година отново работим с Петя Романова и Фондация „Експертни инициативи“. Ако трябва да опиша работата си с нея с една дума, това е – професионализъм. Затова и отговорността на всеки един изпълнител, който работи с нея, е голяма понеже той трябва да даде също толкова голям професионализъм, колкото получава отсреща. Така че, сега е момента да обещая на Петя, че няма да я подведа или разочаровам и да кажа, че нямам търпение да се видим.

С.С.:  Ти описа една доста динамична програма, така че мога да кажа, че очакванията ти за турнето са позитивни.

У.: Искам турнето да бъде много емоционално и незабравимо освен за мен, така и за хората които са дошли. Защото посетителите са ти гласували доверие, че ти ще ги забавляваш. Така че сигурен съм, че от моя страна няма да бъдат подведени. Искам да направя вечерта им толкова незабравима, че накрая когато музиката спре, да искат още. По този начин се чувствам истински пълноценен изпълнител. Така че, нагласата ми е повече от позитивна!

С.С.: До колкото знам, последния път когато беше в Америка, засне видео клип към песен, при това с мобилния си телефон.

У.:  Да, точно така. Част от клипа дори е включен в официалния трейлър за турнето. Иначе самия клип е много забавен и описва преживяванията ми миналата година в САЩ. Сега предполагам следващия ти въпрос ще бъде дали тази година ще снимам нещо там, затова веднага ти казвам, че съм си взел апарат с доста голям обектив и ще се отдам на новата си страст – фотографията. Така че, няма да правя видео, а снимки.

С.С.: Подготвяш ли нова песен, по принцип?

У.:  Имам нови неща, които веднага след пристигането си в България ще снимам. Макар напоследък да се занимавам с по-различна дейност – продуциране. Тя е свързана с моето шоу „Andromega“ , което тепърва набира известност в родината ни. Шоуто е много интересно и съм сигурен, че сега пътуването ми зад океана ще ме вдъхнови с много нови идеи, най-вече Вегас, където вече съм набелязал няколко шоу програми, които да посетя.

С.С.: Къде твоите почитатели могат да следят датите и местата на участията ти, за предстоящото турне сега?

У.: Разбира се, могат да следят моя сайт – www.ustata.bg , както личния ми профил във Фейсбук, също и личния профил на Петя Романова там и медийния ни партньор вестник „България Сега“.

С.С.: Какво би пожелал на нашите сънародници зад океана дни преди срещата ви?

У.: Ще им пожелая нещо много кратко и простичко. Бъдете живи, здрави и заредени с добри емоции, очаквам да се видим  и си носете обувките за танци!

*Интервюто е съкратено. Цялото интервю можете да видите във видеото на BG7 TV.

Стелиян Стоименов
вестник „България Сега“