Коледна приказка в училище "Св. Иван Рилски"

С наближаването на един от най-светлите християнски празници,  всичко става по-красиво, цветно и радостно. Такова беше и настроението в училище “Св. Иван Рилски”, където се събрахме, за да отбележим празника Рождество Христово.
Учениците от училището бяха подготвили  много итересна празнична програма.
Тържеството откриха най-малките с драматизация по приказката “Дядо и ряпа”.
А може ли да има зима без снежинки? Не, разбира се. В това ни убеди невероятният танц на снежинките, който ни потопи в една бяла феерия…
Последваха много стихчета и песнички, които допълнително внесоха коледно настроение в залата. А когато на сцената се качиха най-малките дечица, пременени в народни носии, гордост изпълни сърцата ни. Защото какво по-хубаво от това, да видим малките българчета танцуващи народни танци, пременени с красивите ни, изпъстрени български народни носии? Точно такива гледки ни карат да се гордеем, че сме българи, особено когато сме на хиляди километри от родината.
Програмата продължи с драматизацията “Коледна приказка”, където Червената шапчица и седемте джуджета успяха да опазят подаръците, измайсторени за послушните дечица.
Дойде и дългоочакваният момент – пристигането на Дядо Коледа, понесъл голям чувал с подаръци за всички дечица, присъстващи в залата. Една от най-големите Коледни магии се крие именно в широко отворените детски очички вперили поглед в Белобрадия старец. Нека да се опитаме да задържим тази магия.
Весели празници на всички българи!
“Да бъде Коледата ви незабравима, а годината – неповторима!
Да сте здрави, весели, засмени и от Бог благословени!”

Жана Картелян