Започна новата 10 –та учебна година за БУЦ “ЗНАНИЕ”

ДА СИ ПЪРВОКЛАСНИК, ТО НЕ Е ШЕГА

Да си първокласник – то не е шега.
Колко много грижи имам аз сега.

По часовник ставам – времето следя.
Мирно на чина си трябва да седя…

Пиша, пиша букви и чета на глас,
и разказвам ясно, и внимавам в час…

Вече трета седмица децата са на училище  при любимата  си учителка.
Само три седмици, а децата вече обичат своето българско училище “Родна реч” на Център “Знание”! Само три седмици и учителката им е вече най- любимата.

Да ви я представим:
Казва се Елена  Нанева, завършила ПУ „Паисий Хилендарски” Магистърска степен по Начална училищна педагогика. Дългогодишен преподавателски опит, като начален базов учител. 
Тя е най- усмихната, лъчезарна  и добра учителка, която веднага грабна вниманието и любовта не само на своите ученици, но и на техните родители.  Още след първия учебен ден започнаха да се записват много децата – всеки искаше да е в нейния клас. Явно родителите си предаваха от уста на уста добрите отзиви за нея.
С какво г-жа Нанева грабна всички? Та тя е за първа година  в училището ни и  не носи авторитета си през годините и випуските , както другите учители в училище.
Как така в кроткия и глас има такива нотки, които карат всяко дете да слуша и попива дълбоко в сърцето си всяка нейна дума?  Вероятно  няма да разберем цялата истина на нейния магнетизъм, защото той извира някъде дълбоко в самата нея, но всички – деца, родители, учители могат да се радват на  прекрасната атмосфера, която тя създава с присъствието си и голямата и любов към професията,  която носи, с която иска да дари нашите малки първокласници.
Алекс няма търпение да стане събота, за да отиде в класа и, а Алегра по цяла седмица си съчинява песнички и с музика изразява колко и харесва в 1-ви клас.

БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛА Г-ЖО НАНЕВА!

Отново е Септември, звънец, деца, цветя и много усмихнати лица, на учители и родители…
Да, ние вече си имаме първокласник, той е толкова щастлив! Първият учебен ден мина бързо и толкова интересно, че всеки ден ме пита, “Мамо, днес на българско училище ли съм?” Благодаря на г-жа Нанева за това че даде такъв енергичен заряд на първокласниците! Пожелавам успешна и много вдъхновяваща учебна година на всички деца и учители в българските училища!

Мария Недев

Във вашите грижовни ръце оставяме най -милото – децата ни.
Тези малки , нежни цветя, които искаме да  растат на здравите български корени, за да са силни, успешни и гордо да носят името- българин.
Благодарим Ви!

От децата и родителите на
1-ви А клас на БУ “Родна реч” на БУЦ “Знание”

 

 

Съобщение:

Все още може да се включите в програмата-
УЧЕТЕ БЕЗПЛАТНО В 1-ВИ КЛАС   в двете локации:
•    БУ”РОДНА РЕЧ” – 821 N Arlington Heights Rd., Arlington Heights
•     БУ “РОДОЛЮБИЕ” – 8001 W Belmond Ave, River Grove
•    ОЩЕ- Всяко 2-ро дете от семейството учи безплатно цялата година в “Родолюбие” Местата са ограничени -побързайте!
•    Тел. за контакт- 1 847 – 858- 9147