Училище „Слънчогледи”: С деца на палатка

Ако не сте опитвали досега ходенето на палатка или къмпинг, лятото е подходящо време да го направите. Дори и за 4-5 годишните това интересно преживяване оставя спомени за цял живот. 
Всичко зависи доколко харесвате отдалечеността от цивилизацията. За някои родители е по-удобно да отидат на палатка или на къмпинг в място, където се предлагат удобства от типа на душове, тоалетни с течаща вода, места за хранене или бунгала, докато други предпочитат дивата природа в нейния цялостен вид с всички възможни предизвикателства. Направете своя план, като не забравяте да включите и желанията на децата.
 Ето няколко от местата, предлагани в списанието „Chicago Parent” като подходящи за семейни излети.
Chicago Northwest KOA    8404 S. Union Road, Union        (815) 923-4206
•    chicagonwkoa.com
KOA (Kampgrounds of America) къмпингите са известни с това, че са насочени предимно към семейни излети. Този къмпинг се намира се на около 70 минути от Чикаго и предлага разходки, детски площадки, забавления като рисуване върху лице, сладоледени партита, търсене на бонбонени съкровища и други подобни. Можете да прекарате на палатка или  да наемете бунгало за 4 човека без вътрешна тоалетна, но ако предпочитете, можете да паркирате туристическия си трейлър. Не липсат пътеки за разходки, мини-голф, плувен басейн и игрища за волейбол и баскетбол.
Kankakee South KOA        425 E. 6000 South Road, Chebanse        (800) 562-4192
•    koa.com/campgrounds/kankakee
Този къмпинг предлага подобни на предишния условия и е на почти същото разстояние от Чикаго. Има възможност за разходки, яздене на коне и разходки с кану в намиращия се на пет минути Kankakee River State Park.
 Yogi Bear’s Jellystone Park Chicago 8574 Milbrook Road, Milbrook (800) 438-9644
•    jellystonechicago.com
Jellystone къмпингите са подходящи и за по-претенциозните посетители с предлаганите възможности за семейни забавления. Този къмпинг разполага с два плувни басейна, мини-голф, прожекция на филми, laser tag и танци.
За любителите на природата:
Illinois Beach State Park         1 Lakefront Drive, Zion     (847) 662-4811
Най-привлекателната част е плажът, но може да карате колело, да се разхождате и да ловите риба. Паркът се намира на около час път на север от Чикаго. Може да бъде посетен и в еднодневен излет без преспиване.
Kankakee River State Park    5314 West Route 102, Bourbonnais (815) 933-1383
Този парк е известен с възможностите за риболов. Има площадки за игра, възможност за наемане на кану и около 10 мили пътеки за разходка или каране на колело, като 7 мили са павирани, а останалите са черен път.
Starved Rock State Park, Oglesby (815) 667-4726
•    starvedrockstatepark.org
Тук може да ловите риба или да се разхождате по продължението на 13 мили пешеходни пътеки, преминаващи през каньона на Starved Rock State Park, намиращ се на около час от Чикаго. Освен заниманията, предлагани в парка, наблизо има възможност да яздите коне или да се возите на параход по реката.
По материали от http://www.chicagoparent.com/.

Да научим песничка:

НА ЛОВ

Рано днес на лов със тати
ходихме в гората,
а Калинка ни изпрати
с мама до вратата.
Взех си пушка аз на рамо
да убия мечка,
но в гората срещнах само
малка буболечка./2
 
 

 

Задачка – закачка
Открийте думичките: бизон, бик, вол, гущер, жираф, зебу, коала, коза, кон, куче, къртица, лама, лос, муле, овца, плъх, пони, слон, хипопотам, чакал, язовец
й    м    у    л    е    р    п    л    ъ    х
я    з    о    в    е    ц    а    й    ф    з
е    в    с    щ    ж    к    о    а    л    а
е    ч    у    о    а    у    р    п    ц    н
ь    г    у    ч    л    и    о    в    о    б
а    з    о    к    ж    н    о    к    б    ч
к    ъ    р    т    и    ц    а    и    ч    а
у    б    е    з    д    я    з    о    м    б
х    и    п    о    п    о    т    а    м    и
м    ъ    ч    т    н    о    л    с    о    к

Материал на училище „Слънчогледи“,
подготвен
от Милена Николова 

в.”България СЕГА”