ТАЛАНТ НА ГОДИНАТА- 2014

Благодарим на БУЦ Знание за организацията на конкурс “Талант на Годината” за децата от училището. Сърдечни благодарности и на спонсора, господин Любомир Йорданов, за финансиране на инициативата. Възхитени сме от действията на този родолюбив българин и желанието му да стимулира талантливи българчета в областите музика, математика и рисуване.
Дарителството е заразно. Убедена съм, че и други сънародници ще потърсят начин да допринесат за българското общество – със средства, познания, труд. Народът е казал “хвърли зад себе си да намериш пред себе си”.
Синът ни Михаил участва в групата по музика и след оспорвано състезание спечели наградата за пиано. Основният урок за него беше, че системната работа в определена посока води до развитие на уменията и постигане на цели. Наградата от $1,000 е под формата на банкова сметка предназначена за бъдещо образование в колеж, с което г-н Йорданов ще стимулира бъдещо образование – още един урок за нашият син.
Децата се представиха чудесно. Бяха положили много труд през годината, заедно с прекрасната им учителка Даниела Стоянова. Г-н Йорданов предоставя и награден фонд, които да бъде разпределен между всички участници.
 Групите по математика и рисуване също се трудиха усилено през годината и ще бъдат наградени по подобен начин.
Гордеем се с децата ни, техните учители и родителите, чиято помощ и напътствие е ключова за развитието и успеха на децата.

Елена Тодорова
в.”България СЕГА”

 

ПРАЗНИЦИ ПОСВЕТЕНИ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА В БУЦ “ЗНАНИЕ”

 
ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ РАЗДАВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВАТА

24 май 11 ч

ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 24 МАЙ!

821 N Arlington Heights Rd. Arlington Heights, Il  Tel. 1-847-858-9147