15 българи обвинени в международна схeма за пране на пари и източване на банкомати

На 12 март, 2014 Гранд жури обвинява 15 българи, от които 13 живеещи в Чикаго за 29 престъпления, свързани с пране на пари и извличане на активи от карти придобити от Европа, банкови измами и измами с кредитни карти.
На 25 март обвиняемите бяха арестувани при хайка в Чикаго и София. Федералните служби на САЩ искат екстрадиране на Радослав Павлов, 32г от София и Михаил Петров, 41г. от София, за да бъдат съдени на местна почва.


Георги Мартов


Нушка Колева

Обвиняемите чикагски граждани са Георги Мaртов “Мицубишито”, съпругата му Теменужка Колева “Нушка”, Доменико Евтимов, Иван Коцелов, Георги Вангелов, Александър Савов, Светослав Неделчев, Емил Господинов, който е собственик на Български център “Родина”, Даниел Йорданов, Деян Славчев, Карл Поповски, Младен Георгиев, Недислав Гъбов и Димо Дешков.
Обвинението твърди, че обвиняемите са крали информация от банкомати и кредитни карти в Европа, след което данните са били изпращани до САЩ по електронен път, и са правели фалшиви кредитни карти. Твърди се, че открадната сума е в рамките на милиони долари.

 
Прочетете пълния текст на обвинението:
Кликнете ТУК

Американските служби търсят възстановяване на парите от обвиняемите. Георги Мaртов е с най-много обвинения-22. Всяка една от измамните транзакции е с наказание до 20г. затвор, глоба и възстановяване на откраднатите пари.

Още по темата (на английски език)

Георгиев и Гъбов са пуснати под гаранция, Йорданов все още се издирва, а Тодоров чака официално обвинение. Останалите членове на групата са във федералния затвор, чакащи изслушване пред съда този петък.
Разследването продължава и всички обвиняеми се считат за невинни до доказване на противното.


Адвокат Яна Трифонова
в. “България СЕГА”
Чикаго
iana@trifonovalaw.com