”Аз мога да чета!”

Няма по-ценен миг в училищния процес от този да съпреживееш възторга на учениците, да видиш блясъка в очите им от радостта, че сами са прочели първите срички и думи на български език!
Със старание в клас се упражняват да оцветяват, без да излизат извън контур, правилно да държат молива и да следват пунктирни линии, да изписват буква след буква … С ентусиазъм изричат думи, чиито начални звуци са вече ”взети” букви. С много желание играят на различни игри за затвърдяване на наученото.
 
…И така като завършек на състезателната игра на дъската, за допълнителни „звездички”, беше написана думата, която всички ние първа сме чели – най-сладката дума за всяко дете: „МАМА”. И в хор, учениците от предучилищна група произнесоха звук по звук, сляти заедно, и ето чудото стана: „Аз мога да чета!” – извикаха с весел глас децата. Написани бяха още думи с научените до този ден букви и прочитането на всяка беше съпроводено с подскоци и пляскане с ръце!
Този спонтанен празник не можеше да не бъде споделен и с вас – скъпи сънародници и читатели на вестник ”България сега”.
Анна Вайар
Като доказателство за старанието на учениците майките получиха собственоръчно изработени и надписани картички за 8. март. 
  


 Материал на училище „Слънчогледи“, подготвен от Анна Вайар и Милена Николова, снимки Камелия Томанова и Милена Николова
в.”България СЕГА”