Хубаво е да казваме „Обичам те”

Отново е мразовита и снежна събота сутрин, но това не ни попречи да се съберем в училище „Слънчогледи” за редовни занятия. Мисълта за наближаващите празници ни сгрява и ни напомня, че пролетта наближава, а с нея и по-веселото настроение.
На 14-ти февруари отбелязваме Деня на влюбените. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг, изпращат картички, бонбони и сърчица. Валентинките датират още от 14-ти век, когато традиция става да се разменят любовни послания. Това направихме и ние.
Учениците старателно изработиха своите картички, вложиха много сърце, настроение и топлина, а пожеланията написаха на роден език. Какво по-хубаво от това да си кажем „Обичам те” отново.
 
В днешния ден пяхме за пореден път „Честит рожден ден”. Този път за нашия ученик и приятел Георги от 3-ти клас. Хапнахме от вкусната торта и му пожелахме много здраве и късмет, весело детство и успехи в училище. 
Денят ни завърши с урок по народни танци с ръководител Христина Барганска. Всички се хванахме на хорото и сякаш забравихме за снежната буря навън…

Автор: Теодора Тинева
в.”България СЕГА”

Материал на училище „Слънчогледи“, подготвен от Теодора Тинева и Милена Николова, снимки Камелия Томанова