Училище „Слънчогледи”: Мигове от заниманията в лятното ни училище

Отмина един чудесен месец, в който желаещите да се включат в заниманията на лятното ни училище успяха да се запознаят с най-различни теми и да участват в игрите, танците, занимателните задачи, подготвени от екипа на училището и от родителите на учениците. 
Най-важното условие беше общуването на български език и запознаването с нови приятели, създаването на интерес към непознатите игри от времето на мама и тате, четенето и слушането на приказки, гатанки и текстове, за които не достига времето в учебните часове. Децата се чувстваха свободни в общуването си с връстниците и с по-възрастните, което е една от важните предпоставки при усвояването на езика – свободата да използваш изрази в ситуации, които не са част от структурирания материал в учебника, възможността да разговаряш с нови хора, да научаваш нови думи и изрази, да обогатяваш знанията си от разказите на другите.
Позабравените игри на конец, „Сляпа баба”, „Кралю-порталю”, игрите с припяване като „Спи, сиво зайче”, „Балонът се надува”, „Пусни кърпа”, новите игри за бързо и правилно подреждане на масата, мечи капан, жабешки скок и други бяха само някои от заниманията, включени в лятната програма. Благодарение на ентусиазма на участниците дори и дъждовните дни бяха толкова кратки, че въпросът „Може ли да имаме училище и другия път?” беше логичен в края на занятията.
Искам да благодаря на всички, които помогнаха да направим тези летни дни истински успех и незабравим спомен за нашите деца. Специални благодарности на Ралица Аврамова, Ваня Налбантова, Анна Ваяр, Надежда Алексиева, Златко Николов, Надя Николова. Без вашата помощ игрите нямаше да са така интересни, приказките – толкова вълнуващи, а състезанията – толкова напрегнати. Благодарим и на родителите на всички ученици  за доверието в нашия екип
На всички училище „Слънчогледи” пожелава весела ваканция!
Винаги може да намерите актуална информация и снимки от нашите занимания, както и информация за графика и предстоящите събития на страницата на училището във фейсбук или на уебсайта ни www.slanchogledi.org.

Материал на училище „Слънчогледи”, подготвен от Милена Николова
в.”България СЕГА”