Още една много успешна и вълнуваща учебна година за децата и учителите на БУЦ „Знание”

Измина още една много успешна и вълнуваща учебна година за децата и учителите на БУЦ „Знание”. С любов и признание към учители и родители децата се бяха подготвили да покажат колко много са израсли тази учебна година и колко много са научили. Концертът се откри с изпяване на  „Върви народе възродени”. Учениците ни са толкова горди, че вече няколко години подред сами могат да изпеят най-тържествените химни на България и да стоплят сърцата на родители и гости. Това е наистина важна част от тяхното обучение на български език и история – да знаят и могат да пеят българските химни. Заедно със завършването на учебната година по традиция отбелязахме най-светлия български празник – 24 май. Най-големите ученици с учител Пламена Петкова, разказаха интересни факти от написване на българската азбука и живота на светите братя Кирил и Методий. Децата на 1-ви клас, с учител Гергана Димитрова, бяха толкова горди, че вече знаят да четат и пишат на български език. Те ни развеселиха с драматизацията „На кого е книжката”. Още две пъстри драматизации бяха представени от децата на 2-ри клас с учител Маргаритка Люцканова. Първата по народната приказка ”Най-скъпият плод” и втората по разказа на Елин Пелин „Закъснялата пчеличка”. Децата бяха толкова артистични- това е наистина най-интересният  за тях начин за запомняне на българските автори и любов към българските приказки. Браво на г-жа Маги! Трети клас, с учител г-жа Стефка Папазова, представиха направен и написан от тях рецитал. Те могат да се похвалят и с чудесните си съчинения, с които спечелиха  награди в няколко конкурса  в България. Специално за тях днес на нашия концерт присъства г-н Светлозар Момчилов от в.”България СЕГА” и BG7 TV, за да направи и подготви филм „Моите български корени” за успехите на децата от БУЦ „ Знание”. На концерта присъстваха  като  официални гости и  поетите- Райна Недялкова и Илия Консулов от „Творци без граница”, които представиха детската изложба по Приказката- „Лисина броилка”.
Учениците на 4-ти клас, с г-жа Весела Милчева, изпълниха стихове за края на учебната година и бяха много горди със завършване на началното си образование. Поздравления за успешно преминаване към следващото ниво на тяхното обучение! Най-малките ни палавници от Детска Градина „Знайко” с възпитатели г-жа Мима Кацарска и г-жа Ирена Калева изпяха за нас песните „У дома часовник трака”, „Пеят, скачат”, „Мечо”. Прозвучаха още много песни под ръководството на музикалния педагог Даниела Стоянова-Смит- „Родна реч, омайна сладка”, „Златни букви”, „Буквички”. Концертът приключи с красивата детска песен „Има светлина”, изпълнена от всички класове. Залата беше богато украсена с помощта на учителите по изобразително изкуство- Цвети Радева и Мария Шишманова и всеотдайните ни родители.
Поздравления на всички учители и ученици за успешно приключената учебна година! Поздравления за учителите ни от извънкласните форми- Г-жа Луна и Симона Петрови- математика, г-жа Луна Петрова- йога за деца и възрастни, г-жа Мариана Манева- народни танци, г-н Станислав Станимиров –тайкуондо за деца и Тайбокс за родители! Поздравления и за г-жа Мария Недев – „Хей ръчички”- клас за деца от 1 до 3 години. Специални благодарности на г-жа Лили Паслиева за една добре организирана и прекрасна учебна година!
Весело лято и прекрасни и незабравими ваканционни дни, мили деца! Очакваме ви пораснали и отпочинали за новата учебна година!

БУЦ “ЗНАНИЕ”
в.”България СЕГА”

Откриване на новата учебна година
на 7 септември от 10 часа

Среща с родителите
на 31 август от 10 часа

Информация и записване  на нови ученици от 1 годишна възраст нагоре  в Детски Център „Знайко” и за класовете 1-ви до 12 –ти на телефони:
(847)858 9147 и 917 991 9693