На добър час на учениците от училище ”Родна Реч”

z1_300За трета , поредна година Училище “Родна Реч” към  Български Учебен Център “Знание”, отвори врати и посрещна българчетата на Чикаго, за да се учат да четат и пишат на български език  и да  знаят  българската култура, бит и традиции.

Посрещнахме децата  в училище  по стар български обичай  с пита с мед и  китка здравец.
Очакваше ги и друга голяма изненада. Беше издадена  тяхната втора книга Годишен сборник “Родна Реч”-2007. В 120 страници  са събрани творбите на децата писали с много любов за България, мама, любимото училище и изконните човешки добродетели. 

В БУЦ ”Знание” особено държим да развиваме талантите и способностите на децата. Много от творбите в Годишен сборник “Родна Реч”-2007 са участвали в конкурси  в  България  и са печелили отличия.  
В българското училище ”Родна Реч” децата се учат по учебниците и програмите, утвърдени от българското образователно министерство. Учителите, които ги учат са  Лили Паслиева, Нина Шарапчиева, Антоанета Лентова, Анна Андреева, Ваня Йорданова и Ралица Аврамова. При обучението в училището основно се набляга на Български език и литература, История, География, както и  запазване на българската култура, бит и традиции.

Към училището има изградени и Центровете по интереси:
• Арт студио с преподавател  художничката Мария Кузманова
• Детски танцов състав “Знание” с хореограф Константин Маринов
• Школата за модерни танци и мода се  води от Биляна Неофитова и Инна Мишева
• Спорт –футбол с Владимир Димитров в събота от 1-2 на обяд
• Музикален Център в който децата свирят и пеят при Даниела Стоянова и Живко Николов

НА ДОБЪР ЧАС МИЛИ ДЕЦА!
Лили Паслиева,
БУЦ ”Знание”, Чикаго