Диана Дафова изпраща послание за любов, толерантност и позитивизъм

pressconference2_300(7 септември) Ден преди концерта и в Чикаго, Диана Дафова покани представители на медиите и почитатели на пресконференция в Double Tree-Hilton хотел в Скоки.

Талантливата изпълнителка бе придружена от нейния съпруг и продуцент Майкъл Бътърфийлд, както също от композитора и музикант Данаил Драганов.

Събитието бе организирано от Петранка Стаматова (www.eurochicago.com), "главният виновник" за концерта на певицата в Чикаго. Във връзка с документалния филм, който се заснема за Диана Дафова, на срещата гостуваха представители на Българска национална телевизия.

Пресконференцията целеше да запознае с творчеството на Дафова. Изпълнителката разказа, че нейният стил е уникален, експериментаторки, неповторим, както тя го нарече стил "Диана", комбинация от различни жанрове и елементи, подчинени на една интонация – традиционното, българското звучене. Изумяващо е, че Диана Дафова твори на над 9 езика, измежду които италиански, японски, латински, български, английски, арменски, индиански.

Певицата сподели, че независимо на какъв език пее, тя влага едни и същи чувства и посланието, което нейната музика носи е послание за любов, толерантност и позитивизъм. Тя вярва, че музиката е универсален език, мост между нации и различни хора и затова се надява нейните пацифистични настроения да докоснат слушатели, различни по народност, пол и възраст. Последният албум на певицата- индивидуалистка "Каризма" е разпространен в над 25 страни, а средствата, които тя ще набере от CD продажбите, ще дари с цел подпомагане на бежанците из цял свят.

Майкъл Бътърфилд разказа, че Диана е европейският представител на благотворителния проект "Обединени гласове за Висшия комисариат". В разговор с гостите на пресконференцията, измежду които Елена Цанева, Кина Бъговска, Климент Величков, Емил Лазаров, представители на българската телевизия ТV 9 Friday, Диана Дафова разказа как е избрала името на заглавието на "Каризма". Това е станало случайно, след като в един и същи ден въпросната дума се появявала многократно около нея, тя останала в съзнанието на певицата, за да се превърне в самостоятелен хит и оттам да се превъплъти в основното звучене и дори заглавие на целия и албум.

Даровитата изпълнителка черпи идеи за своите песни от заобикалящия я свят, от природата, от взаимоотношенията и с хората, от космоса, вселената, от нейната чисто първична любознателност. Дафова разкри, че в бъдещите и планове, влиза участие във Вашингтон на 3 март 2008 г., по случай Националния празник на Република България, което е по покана на Елена Поптодорова. Специално за вестник "България сега" Диана Дафова разказа, че не е набожна, но е вярваща – тя вярва в доброто начало, вярва в принципа на причината и следствието и призовава всички читатели на вестника да бъдат добри, толерантни и позитивни.

Катя ЗЛАТКОВА, в.”България Сега”