Великден с писани яйца

Великден е един от най-веселите и очаквани празници от децата. Такава беше и атмосферата в българско училище” Родна реч” и в българското училище „Родолюбие” в събота.
Децата чакаха с нетърпение Великденската работилница „Писани яйца” организирана от Арт клуб „Цветни мечти” с ръководители: Цвети Радева , Мария Шишманова и Росица Дамянова.

Посрещнаха ме още в коридора  и ме затрупаха с въпроси: “Кога ще боядисваме яйцата?”, “Как ще ги боядисваме?”, ” Може ли да помагаме?”. С помощта на няколко родители и учители подредихме масите, украсихме една маса за почерпка и изложба на готовите яйца.  Раздадохме бои и материали на децата. Някои деца донесоха твърдо сварени яйца от вкъщи, а други предпочетоха суровите, за да се научат как да декорират празни яйца.   Настана творческо настроение и децата, сами или с помощта на родител или по-голямо дете, започнаха да майсторят яйцата. Имаше яйца с лица, българско знаме, шарени, едноцветни, с картинки, стикери, сърчица, усмивки и какви ли не.  Хит бяха “галактическите” в тъмно лилави и кафяви цветове.
    Когато всички яйца бяха готови  минахме с кошница и поискахме от всяко дете да сложи яйцата си вътре, за да ги снимаме. Отговорът почти навсякъде беше отрицателен. Веднага след като снимахме някои от яйцата, всеки старателно си ги загъна и си ги прибра – та нали затова ги шарим за здраве и късмет да отнесат в дома си.  На тръгване всички се почерпиха от козунаците и курабийките за добра свършена работа, а и нали е Великден.
Мария Шишманова- ръководител на Арт клуб „Цветни мечти”

Мили приятели от Чикагското училище “Знание”-  ни написа Снежина от България.
Гледах с интерес вашето филмче за Великден и искам да споделя, че истински почувствах Великденските приготовления по- скоро с вас, там, далече, далече от Родината. Видях голямото желание и радост в очите на децата и родителите и няма по- красиви багри от тези, които те са сътворили на Великденската работилница- Писани яйца.

Филма може да видите на този линк:     http://animoto.com/play/zIk2m5Zd5GR2K9ogzKuj3A

БУЦ “ЗНАНИЕ”
Снимки: Валентина Лимов и Здравка Чернева
в.”България СЕГА”

ПОКАНА

Отворени врати на БУ „Родна реч” на БУЦ „Знание”

Заповядайте! Добре сте дошли да разгледате прекрасната самостоятелна училищна база! При нас ще намерите всички удобства за деца, родители и учители и ще почувствате, че оставяте детето си  в сигурни ръце.

Групи и класове от 1годинка  до 8 клас
ИКФ-  Народни танци, Тайкондо, Уроци по пиано, Рисуване, Математика, Йога и Тай бокс за родителите.