УЧИЛИЩЕ „СЛЪНЧОГЛЕДИ“:

ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ!

Мила моя мамо,
сладка и добричка,
как да кажа, мамо, колко те обичам. /2
Цели нощи, зная,
ти над мен си бдяла,
в тая топла стая песни си ми пяла. /2
Ти си ме учила
думи да говоря,
ти си ми закрила, ти си ми опора /2

За всички, които искат да променят света, в който живеем –GOOGLE SCIENCE FAIR 2013

Тази година отново се провежда GOOGLE SCIENCE FAIR.
Това е ученическо научно онлайн състезание, което се провежда в партньорство с Google, CERN, LEGO, National Geographic, Scientific American.
Търсят се идеи, които ще променят света. Може да разгледате проекти, които са спечелили награда през 2011 и 2012 година. Google предоставя насоки как да се създаде проекта и изследванията, също и ресурси, които да подпомогнат развитието на идеята, която учениците ще представят.
Някои от наградите са: $50000 стипендия от Google, посещение на CERN в Швейцария или Fermilab в САЩ, посещение на LEGO в Дания,  комплект LEGO MINDSTORM с посвещение от собственика на компанията, участие в експедиция на National Geographic до островите Галапагос,  и ред други уникални възможности.
Може да участват ученици от всички държави на възраст 13 до 18 години. За да се включите, трябва да имате Google имейл или да си направите акаунт в Google. За повече информация посетете сайта www.googlesciencefair.com.
Остават 50 дни до крайния срок за предаване на проектите. Ще се радваме, ако тази информация може да достигне до учениците в България.
Материал на училище „Слънчогледи“, подготвен от Златко Николов
в.”България СЕГА”