Очакване за нови вълшебства през Новата година

Всички са въодушевени от започването на още една Нова година. Изпратихме старата с благодарност за всичко прекрасно, което ни се е случило и посрещнахме новата  с очакване за добрини и успехи. Децата от 6 клас от Български Учебен Център ‚Знание‘ също се вълнуват и по детски, но искрени започват да разказват какво има значение за тях, кое ги прави щастливи и какво биха искали да им се случи. Всички те искат мама и татко и всички от семейството им да са здрави и да са заедно.  Казват колко е хубаво да си имаш истински приятели, с които да се забавляваш и споделяш. Обещават да имат още по-големи успехи в училище и да бъдат по-добри във всичко, което правят. Мечтаят да отидат в България през лятото или баба и дядо да дойдат тук. Но най-прекрасно от всичко е желанието им да продължават да идват в българското училище, което им дава възможност да пишат и четат на роден език, да се срещат с приятели и да създават незабравими спомени. Искат да са заедно и през следващата година, да си помагат и уважават. Всяка събота в нашето училище се създават красиви спомени, на които ще се радват и ще са благодарни днешните деца, които утре ще са пораснали и ще бъдат достойни граждани на света защото ще знаят кои са, от къде са дошли, ще се самоуважават и ще могат да говорят и пишат на майчиния си език.  Така ще бъдат ценени  високо и по достойнство, където и да са утре.
БУЦ „Знание” е това малко местенце в големия американски свят, което ни позволява да пазим и развиваме българските традиции, да учим родно слово, да се смеем и да бъдем себе си. Също както у дома.  Нека си пазим нашето българско училище топло и чисто, защото то е общият дом на всички нас дошли от далечната наша родина в големия американски свят за да живеем по-добре. То ни напомня за нашия произход, за корените ни, за бащиното огнище и майчината ласка, за всичко българско, което пазим в душите си.
Нека Новата година да е здрава и много успешна за всички българи, които живеят в Чикаго! Да се множат децата и нашето училище да процъфтява! Бъдете щастливи и не забравяйте кои сте и колко по-прекрасен и пъстър е света с вас!
Пламена Петкова
БУЦ”ЗНАНИЕ”, Чикаго
В.”България СЕГА”
www.Bulgariasega.com