Българска елха в Общината Кук Каунти – ветеран в Чикаго

Десет години Българска елха се издига редом с посестримите си в Сити хол, в съседство с голямата Рождественска  елха на Дейли плаза.  В най-голямата община на  Чикаго в Даунтаун, при добре познатата на българската общност по нашите стари прародини в съседство – Мария Папас, ковчежник на Кук Каунти, за пореден път показахме нашата съпричастност в организираните от нея  тържества по случай Рождество Христово с песни, танци и сладкиши около 87 елхи в просторното, мраморното фоайе.
Мария Папас, Хриска Перфанова, Елена Литкова, Ани Гогова и Петър, ген.консул на България в Чикаго Симеон Стоилов Мария, както винаги, демонстрира музикалните си способности – пя и свири на пиано, заобиколена от своите приятели. До нея беше и незаменимата Пат Михалски със съпруга си, която вече е пенсионер и не работи там, но по стар навик не забравя приятелите си и винаги е сред тях.
Полска група от изпълнители на фолклорни танци  развеселиха присъстващите  и неусетно запригласяхме на ритъма и ние, и само съжалявахме, че си нямахме наоколо  гайда или кавал, че да им покажем какво значи българско  хоро.
Да приветстват красивата Българската елха бяха дошли: Генералният консул на Република България в Чикаго  Симеон Българският генерален консул Симеон Стоилов и Пат Михалски с част от българите, дошли на тържествотоСтоилов, представители на Българо-американския център за културно наследство – Ани Гогова със сина си – Петър,  Хриска Перфанова, Кина Бъговска, президентката на сдружение „Български музей, Чикаго” Еленка Попниколова, зам. директорката на училище „Джон Атанасов” Елена Липкова, художничката и галеристка Деница Маневска и др.
Благодарим на тези, които бяха с нас в тази мека зимна вечер в Чикаго, за да споделим кравайчетата и пуканките, пренесени от българските ни традиции, благодарим и на Мария Папас, че преди Рождество Христово събира различните националности, обединени от традицията, обединени  от радостта  и надеждите, които този велик празник ни носи…
В.„България Сега”
www.Bulgariasega.com