ЛЕТЕН БАЛ ЩЕ СЪБЕРЕ ОТНОВО БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В БОСТЪН

1_270На 1-ви юни в Бостън ще се състои летен бал по повод два празника- Денят на българската писменост и култура и 1 юни, който е Международен ден на детето. Специален гост от България ще бъде утвърдената млада звезда Деси Добрева.

Празникът се организира от Българо- американският център “Мадара”, Бостън с основател и директор Виолета Желязкова. Събитието ще се състои в един от най-модерните арт центрове в Бостон “Springstep”.

Вече близо 10 години г-жа Желязкова организира едни от най-големитте  културни събития  за Българската общност в региона. Тя смята, че това е най- добрия начин да се сплотят хората, да обменят информация и впечатления, да си помагат и повеселят и най-вече да се докосват до родното изкуство, с което сме израстнали! Тя работи с много добър екип от родолюбиви българи, които винаги помагат събитията да протекат хармонично и без проблеми.

С голямо оживление тече и организацията на тазгодишният летен бал, една палитра от музика, танци, българска кухня, изложба на занаяти и бизнес кът. На сцената тази година заедно с Деси Добрева ще се представят Детски хор “Мадара”, талантливата българска пианистка Таня Ставрева, възпитаничка на Бостънската консерватория и лауреатка на редица международни награди и Фолклорен танцов ансамбъл “Лудо младо” с хореографи Петър Петров и Мариета Тихойнова.

Деси Добрева ще зарадва почитателите си с първия си албум, който съдържа песни от различни жанрове, някои от тях обработки на народни песни, също така и модерни хитове. Очертава се голям купон. Гостите ще имат възможност да чуят и за първи път уникален запис на песента “Хубава си моя горо” в изпълнение на Деси и Мъжки хор “България” с  диригент Валентин Бобевски. За децата ще има приготвени редица изненади.

Пълна информация за събитието може да видите на страницата: www.Bgfocus.com. Тя е първата страница създадена за българската общност в Бостън, която се подпомага от редица местни и чуждестранни бизнеси, както и от Българо-американския център “Мадара”.

Ако имате път към Бостън посетете страницата. Там ще намерите информация, както за българската общност, така и за имиграция и туризъм в Масачузетс.

Стефка Попова, за в.“България Сега”, Бостън