Мълчание около БПЦ “Свети Иван Рилски -Чудотворец”

В понеделник стана ясно, че на заседание на църковното настоятелство на БПЦ “Свети Иван Рилски -Чудотворец” е било решено да не се отговаря на изпратените им от в.“България СЕГА” въпроси до произнасянето на съдебното решение. Дни преди това Георги Иванов отказа да отговори на същите въпроси посочвайки за причина – очакване на съдебното решение. Очевидно е, че след години на конфликт и съдебни разбирателства и двете страни са максимално предпазливи и не желаят да предприемат и най-малките рискове броени дни преди деня, в който би трябвало да се определи съдбата на църквата. Г-н Иванов изрази желание да изпрати свой коментар по повод на статията от миналия брой на вестника, касаеща случващото се в БПЦ “Свети Иван Рилски -Чудотворец”. Ето какво ни написа той:
“Никога не съм си помислял, че ще видя снимката си на първа страница на вестник. Поласкан съм, независимо от недоумението ми към обширния текст, който я придружава. Запазвам правото си на отговор, който ще се опитам да подготвя в следващите няколко дни.” В последвалия имейл Георги Иванов уточни, че не става въпрос за отговор в този брой на вестника или с други думи не става въпрос за отговор преди деня на произнасянето на съдебното решение.
Така или иначе, поканата за интервю остава в сила и за двете страни, както и предложението в. “България СЕГА” да посредничи за споразумение извън съдебната зала.
Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com