Губернаторът Куин откри щатския панаир

СПРИНГФИЙЛД – 12 август, 2011 г. Губернаторът Пат Куин откри щатския панаир в Илинойс  „Имаме нещо хубаво, което се разраства” през 2011 г.. Днешното прерязване на лентата на централния вход на панаира открива 10-дневното празненство, което предлага храна, състезания, музика, панаирни въртележки и богато разнообразие от семейни забавления.
„Щатският панаир е основен елемент на Илинойс, който предлага по нещо за всеки, независимо дали сте млад или просто сте млад по душа. Посетителите на панаира могат да се наслаждават на семейни забавления, да разгледат нашите най-добри световни продукти, всичко това, докато се наслаждават на едни от най-добрите храни, които могат да предложат в Илинойс”, каза губернаторът Куин. „Надявам се, че всички ще посетят Сприйнгфилд, за да се зарадват на забележителностите и светлините на панаира”.
Щатският панаир е основан преди 158 години, като начин за фермерите в Илинойс да покажат своите постижения. Панаирът продължава да предлага животни, отглеждани в Илинойс, както и плодове и зеленчуци, и други продукти, изложени на пазара. Също така посетителите могат да се наслаждават на автомобилни състезания, шоута с коне и яздене, в допълнение на панаирните въртележки.
Заедно с поредицата от концерти на централния подиум, панаирът предлага голямо разнообразие от безплатни забавления вариращи от акробатични трикове до музикални представления на 15 сцени, разположени на територията на панаира. Съща така, тази година чикагската група на високо цененият „Квартет за един милион долара” ще има безплатни представления на централния подиум със симфоничния оркестър на Илинойс. Бродуейският мюзикъл се базира върху звукозаписните сесии, които са събрали Елвис Пресли, Джони Кеш, Джери Ли Люис и Карл Пъркинс.
Надя Минкова
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com