Чикаго – моят любим “вкус”

Стартирайки като скромен фестивал на храната на 4 юли, 1980, “Taste of Chicago”.
днес  е най-големият  по рода си фестивал на открито, като всяка година той привлича около 3 милиона души. “Вкусът на Чикаго” е едно прекрасно съчетание между вкусна и разнообразна храна, синьо небе, езерото Мичигън, прекрасна музика и екзотична смес от хора, принадлежащи към най-различни възрасти, раси и националности.  По време на това уникално събитие се сервират повече от 300 различни блюда на повече от 70 ресторанта и хранителни пунктове. На този фестивал е представена не само чикагската кухня, но и най-различни световни кухни, понеже Чикаго е един от най-космополитните градове в света.
Тази година четири от чикагските музикални фестивала се включиха в програмата: Viva! Chicago Latin Music Festival; the Chicago Country Music Festival;  Celtic Fest Chicago и the Chicago Gospel Music Festival.
Гостите на фестивала имаха възможност да се насладят и на друг чикагски специалитет – джаза, който бе осигурен от Chicago Jazz Magazine.
Освен богатия избор на храна и напитки, организаторите се бяха погрижила за развлекателни програми за деца и възрастни.
Входът за “Вкусът на Чикаго” е безплатен, като се продават купони за храна и напитки (12бр./ $8).
Малко след, като приключи деня на “Taste of Chicago” (8.30 вечерта.)  от съседния Navy Pier се проведе впечатляваща заря по повод Деня на Независимостта на САЩ.

Оксана Момчилова
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com