Мишо Шамара: „Ако се продължава така, държавата ни няма да бъде по-голяма от софийска област“

Какво ново се случва около теб и сина ти?
Пуснахме два нови видео клипа на Lil Sha. Единият е заедно с YoungSpazz, а песента се казва “We Got It”, другият е със заглавието „Freestylе“. Освен това, преди месец и нещо пусна цял MixTape, който може да се намери в Itunes, Spotify, Amazon и т.н. Видеата вече набират популярност.
Бийтове на песните са направени от Lil Sha. От както имам студио вкъщи той постоянно се занимава в него, при това често с приятелите от квартала. Понеже е имал възможността да се докосне до работата в студиата на големи имена, с които сме работили, като Том Майкъл Корт (получил награда Grammy за дейността си по албумите на Еминем и Кание Уест), той използва всяка научена нова информация от тях.
В момента имам идеята да го изпратя през лятото да работи като стажант в някое от големите студиа, където да се попие опит от най-големите в индустрията.

С други думи твоят лейбъл „FrontLine Hustle“ работи сериозно, като един от основните акценти е сина ти.
Да, както сега и YoungSpazz, с който подписахме договор към лейбъла. В момента и за двамата имаме доста запитвания за работа с други рекърд лейбъли. Съвместната ни работа с DJ Мати се разпределя между рекърд лейбъла, чрез който натискаме да създадем имената на артистите под него, а отделно се занимаваме и с „FrontLine Hustle Productions“, чиято дейност е видео продукцията. Но сега ще слеем двете в едно и дори към нас вече се обърнаха от няколко места, любопитни да видят какво бихме могли да направим за тях. Това, обаче, ще стане след като приключим с проектите, с които сме се нагърбили в момента.

Кажи нещо повече за твоята нова песен, която излезе наскоро със заглавието „Captain“ и e feat. Cold Hаrd.
Вече сме започнали видео клипа по този сингъл. Бийтът на парчето е дело на Lil Sha, както и микса и мастеринга, който са направо страхотни. Направо гърми! А текстът е мой и на Cold Hard.

Ти си един от хората, които не са без мнение по значими въпроси и често обичаш да споделяш онова, което мислиш с другите. Една от любимите ти теми е дискриминацията на малцинствата, а последно се изказа за физическата саморазправа на двама младежи над командос в България. Какво би казал накратко за случилото се?
Ако пиян шофьор налети на бой на деца и други двама се намесят в защита на децата, ако бяха със светла кожа щяха да им дадат медали, но понеже кожата им е тъмна – ги арестуваха. След което събориха къщите на всички хора, живеещи до тях. Което е абсолютна форма на нацизъм и дискриминация. Законът в България не работи за всички наравно. Хората третират различните по отвратителен начин, пък не дай си Боже да са с тъмна кожа или мюсюлмани… Жалко за родината ни. Знаем какво се случи в Сърбия, така че, ако се продължава така – държавата ни няма да бъде по-голяма от софийска област и ще бъде разцепена на много малки републики.

Освен нещата, които вършиш по своята професия, както ти се изразяваш на варненски жаргон, правиш и много неща като „обикновен бакшиш“.
Такъв съм, все пак карам Uber. По този начин си плащам сметките, но пък това ми дава възможността да разпределям времето си както поискам.

Защо тогава като прост „бакшиш“ хората обръщат внимание на профилите ти в социалните мрежи повече, отколкото на тези, на някои български медии?
Обяснявам си го с това, че не е от значение как точно човек си вади прехраната в определен момент от живота си. Когато има правилната кауза зад гърба си, винаги ще предизвиква интерес и полемика в обществото. Пък и моето име е толкова наложено вече, че дори и да започна да мия кенефи в свободното си време, пак ще си остана Мишо Шамара.

Може ли да се предположи, че има хора, които обичат да те гледат как ядеш? Понеже докато правиш видео обръщенията си, често хапваш по нещо…
Сигурно (смее се). Между другото, всички обикновени неща, които правя като каране на кола, хранене или просто се разхождам из града изглеждат като вид реалити, а когато са подплатени с важни теми, специалните ефекти автоматично стават излишни. Основната цел, все пак, е посланието, което отправям.

Искаш да кажеш, че яденето пред камера е част от „специалните ефекти“?
Да, както и ходенето до тоалетната… (смее се).

Светлозар МОМЧИЛОВ
в. „България СЕГА“