Кристи Дечева: „Красотата ще спаси света. Ето защо аз съм „красота за кауза“

Кристи Дечева е вече добре позната на читателите на в. „България СЕГА“. Поводът за това интервю бе неотдавнашното й участие в конкурса Miss Earth USA 2018.

Какво успя да постигнеш като Miss Illinois Earth US 2018 досега?

Като Miss Illinois Earth 2018 успях да се класирам в топ 20 на най-красивите жени в Америка, в националния конкурс, а също получих първо място като най-добър модел на бански. Сега ми предстои съвместна работа с Pixton Swimwear, които бяха спонсори на състезанието.

Предполагам, че и друг път си участвала в проекти като модел?

Да. Наскоро работих по редица такива с няколко от моите спонсори, включително Chicago SUV Limo, ставайки рекламно лице на компанията.
Също така съм много развълнувана да обявя, че ми предстоят и ангажименти с NVP Entertainment – това е музикална компания базирана във Филипините. С тях ни се очертават няколко страхотни плана за бъдещето.

С какви впечатления остана от Miss Earth USA 2018?

Miss Earth USA е не просто някакъв конкурс, това е организация, градяща се изцяло на екологичното съзнание. Красотата може и да играе роля в него, но не всичко се уповава единствено на нея. Въпреки всичко ние сме „красота за кауза“ и всяка участничка трябва да даде своя принос за екологичните проблеми в световен мащаб. На всяка от нас беше поставена голяма тежест на плещите, но въпреки че надпреварата приключи и вече има коронясана победителка, аз не мисля да се откажа от моята кауза.
Много съм щастлива, че успях да стигна до топ 20, при това с първия си опит, защото голяма част от участничките се подготвят и тренират дълго, преди да стигнат дотук. Някои от момичетата тази година се състезаваха вече за втори или трети път за титлата.

Мислиш ли че в близко бъдеще ни очаква глобален дефицит на питейна вода?

Не бих казалa конкретно, че все още сме изправени пред глобален дефицит c водата. Но ще кажа, че ако не се предприемат подходящи действия, можем да стигнем именно до там. Тъй като нивото на океана се покачва, поради глобалното затопляне, прясната вода от ледените шапки постепенно се изчерпва. Само 2.5% от водата е достъпна за пиене!
Какво ще  се случи когато температурите се покачват? Тези ледени шапки, които са основният източник на прясна вода, ще
се разтопят в океана, а океанската вода не е годна за пиене. Ако не успеем да обърнем ефекта на глобалното затопляне, ще изчерпим снабдяването на питейна вода. Това вече е сериозна заплаха, за която трябва да се вземат мерки отрано! Хубаво е проблемите да се предотвратяват, а не да се мисли за решението им, след като настъпят.

Каква вода предпочиташ и защо?

Предпочитам да пия бутилирана вода. Лично моите любими марки вода са Евиан и Фиджи. Евиан идва директно от френските
Алпи, един от най-добрите източници за прясна питейна вода. Евиън е с неутрален ph, колкото е човешката кръв – 7.3 ph, a Фиджи е 7.7 ph.

Какво е значението на водата за поддържане но добро здраве?

Водата е най-важното нещо за добро здраве. Може да се каже, че тя е живот и животът е вода.
Имайки предвид, че човешкото тяло е 60-70 % вода, за да може то да е алкално е много важно да се яде алкална храна и най-вече да си пие алкална вода (по възможност естествено алкална, както е при Евиън и Фиджи, понеже вече произвеждат вода, алкализирана по изкуствен начин). Защо организмът ни трябва да е алкален? За да е здрав и да не създава благоприятна среда (киселинна) за болести.

Смяташ ли, че е нужно да се популяризират полезните практики за опазване на околната среда и водата в българската общност в Чикаго?

Да, мисля че е много важно и трябва сериозно да се замислим за това как можем да опазим водата и да я използваме възможно най-ефективно. Хората изграждащи нашата общност, децата в българските училища и изобщо всички трябва да се замислим как да се адаптираме към промените в начина си на живот, така че да предадем важните уроци на следващите поколения. За мен една от тези възможности да се нагодим е да действително да желаем да го постигнем, защото има ли желание – има и начин.
Разбрала съм, че хората се нуждаят от правилната мотивация и трябва да разберат защо е важно да участват. Природатa е по-голяма от човешкото, тя изгражда планетата ни и e НАША отговорност е да се грижим за нея, за своя дом.

Ти си красива и умна. Това ли е идеалът за един мъж?

Не мисля, че за мъжът има “идеална” жена. На мнение съм, че всеки е различен и всеки има различни критерии относно жените. Разбира се, мисля, че красотата е важна, това е първият слой, който човек вижда. Също така смятам, че интелигентността е качество, което помага на някого да успее, но това, което ни липсва, е по-голямата картина. Една жена не се ограничава до тези качества, всеки човек се нуждае от нещо различно и уникално според собствените си нужди. Идеалната жена НЕ съществува.

Какви са твоите мечти?

Големи! Първо, бих искалa да кажа, че не се отказвам да изпълня мечтата си да представя САЩ на международна сцена. Имам много вълнуващи нови планове за следващата година, в които дори бих могла да представя България пред света. В личния си живот имам планове да се върна в училище догодина. Винаги се стремя да направя повече с живота си.

Ще спаси ли красотата света?

Да, красотата ще спаси света. Ето защо аз съм “красота за кауза”.

Светлозар Момчилов
в. „България СЕГА“