75та годишна сесия на Общото събрание на ООН ще се проведе виртуално благодарение на българската платформа “The Virtual Show”

За първи път 75та годишна сесия на Общото събрание на ООН ще се проведе виртуално. Това ще стане възможно технически чрез българската платформа “The Virtual Show”, която бе избрана за събитието. Сесията на Общото събрание ще се открие във вторник – 15ти септември, 2020 и ще продължи до 30ти септември 2020 в централата на ООН в Ню Йорк.

The Virtual Show Ltd. е българска компания регистрирана във Варна. “За по-малко от година създадохме платформа, която няма аналог в света и за нас е чест, че Организацията на обединените нации ни избра” споделя съ-основателят д-р Пламен Русев. Той е изпълнителен председател на Webit, а сред ко-инвеститорите му са имена като Марк Кюбан и Ащън Къчър.

Неотдавна “Forbes” класира “The Virtual Show” сред топ 3 платформите за виртуални събития в света. Успехът на българите зад проекта е още по-значим в момент, когато търсенето и глобалната конкуренция в този пазарен сегмент са няколкократно по-високи от времето преди covid19 пандемията. Според Д-р Русев фактът, че най-голямата световна общност от иноватори Webit е била първия клиент на “The Virtual Show”, е допринесъл за невероятно бързия успех на българския стартъп.

Атанас Ненов
в. “България СЕГА”
сн: pb/Webit

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here