Една незабравима вечер с GWC и Chicago Bulls

buls1_270Екипът на вестник “България Сега” наблюдава мачът между Chicago Bulls & Golden State Warriors на 18 ти Януари 2008 от една от VIP ложите на United Center, осигурена от GWC– правната компания, лидер в Чикаго в областта на персоналните травми и травмите на работното място.

Собствениците на GWC и няколко от най-добрите адвокати на компанията присъстваха със съпругите си, както и други важни гости и бизнесмени. На фона на екзотични кулинарни специалитети и отбрани питиета, 3 часа преминаха неусетно с много положителни емоции, независимо че нашите Chicago Bulls загубиха домашния си мач срещу напористите Golden State Warriors.

buls2_300Нещата се развиваха добре до първата половина на двубоя, като за момент “Чикагските Бикове” водеха с цели 10 точки и прилагаха успешна и ефективна тактика на зонова защита. Нещата, обаче постепенно започнаха да се променят през втората половина, когато калифорнийските баскетболисти направиха промяна в играта си и принудиха биковете да преминат към пресова защита. През втората част чикагските баскетболисти направиха много пропуски от наказателни и бяха недостатъчно концентрирани. Независимо от резултативната си игра (111 точки) Chicago Bulls не показаха необходимото самочувствие и воля да победят в този мач. Новото попълнение на Chicago Bulls от Florida- Joakim Noah имаше серия от успешни прояви, но пропусна много наказателни.

Аржентинецът Nocioni направи много добро впечатление с играта си и донесе най-много точки за отбора си, но самия той запитан: “Защо Chicago Bulls не успяват да завършват успешно мачовете си тази година? ”, вдигна рамене в недоумение: “Не знам каква е причината. Когато мачът навлиза в решителната си фаза, ние изведнъж започваме да губим контрол и да не играем добре”. Golden State Warriors са “3 точков” отбор и разбира се и най-малкото разконцентриране и отпускане бива веднага наказано от тях. Можем само да си пожелаем нашите момчета да решат проблемите в отбраната си и да бъдат физически и психически по устойчиви, за да може не само да ни радват с колоритна игра, но и с победи, защото именно те са най-важните в NBA!

Оксана Момчилова, в. “България СЕГА”

buls39_270 buls97_270
Michael Fisher, considered to be the best basketball player among the employees of GWC. He predicted, that Chicago Bulls will win, if they score over 100 and was very close to guessing right. Louis Cairo- единият от собствениците на GWC