Ню Хемпшър върна усмивката на Хилъри

hillaryclinton_279Хилари Клинтън спечели първичните избори за номинацията на демократите в щата Ню Хемпшър, а Джон Маккейн – тези на републиканците, предадоха световните агенции.

След преброяване на гласовете, подадени в 88 на сто от избирателните секции, Клинтън води с 39 процента. Втори с 37 на сто е Барак Обама, а на трето място със 17 процента се движи Джон Едуардс.

След преброяването на подадените гласове в 88 на сто от избирателните секции на републиканците Маккейн получава 37 на сто. Втори с 31 процента е Мит Ромни, а на трето място с 11 на сто остава Майк Хъкаби.

Фаворитът за номинацията на Републиканската партия Рудолф Джулиани е четвърти с 9 процента. Асошиейтед прес отбелязва, че Хилари Клинтън се връща в борбата, след като миналата седмица остана на трето място на първия тест от надпреварата – първичните избори в Айова.

След тях бившата първа дама, която е сочена за фаворит за номинацията на демократите, загуби позиции и проучванията на общественото мнение дори отреждаха победа с двуцифрена преднина в Ню Хемпшър за основния й съперник – Барак Обама.

Сенаторът от Илинойс набра импулс, след като спечели изборите в Айова. Видимо щастлива и развълнувана, Клинтън заяви, че тази кампания ще промени Съединените щати. Нека дадем на Америка завръщането, което Ню Хемпшър даде на мен. Обама поздрави Клинтън с победата.