Дзън, дзън, дзън, Дядо Коледа е вън!

За Теодора и Калина Гаврилови от Торонто вече няма съмнение, че Дядо Коледа съществува. Подаръкът, който той е връчил на тяхна приятелка само преди броени минути е неоспоримо доказателство, че дядото с червени дрехи и бяла брада пред тях е самият той, а това с подаръците не е само слух, ами си е самата истина! 

Придружено с много песни, забавления и игри, детското коледно тържество на българчетата в Торонто бе едно от най-приятните събития на празничния сезон. Организатори на събитието, проведено в банкетната зала на Катедралния македоно-български храм "Св.св. Кирил и Методий, бяха, както всяка година: Неделното училище при храма, администрацията, църковното настоятелство и български бизнеси и родители, които подпомогнаха с дарения и труд подготовката на наградите за томболата и богатата трапеза.

Имаше програма на Hеделното училище с вокални изпълнения и драматизация на тема "Рождество Христово", артистично пресъздадена от малките изпълнители. Родителите, не по-малко от децата си, се вълнуваха кога ли ще дойде щедрия Дядо Коледа. И когато той дойде, предоставиха му най-почетното място до елхата на сцената. За много от децата получените подаръци надминаха очакванията им. А тези, които си бяха помечтали за по-бавно постижими неща като коли Джип и Ферари последен модел или пътешествие до Mapc, решиха, че може да отложат сбъдването им за догодина…

Елена Дойчинова, кореспондент на в. "България Сега", Торонто, Канада

1_270_01 

Теодора и Калина Гаврилови в очакване Дядо Коледа извика имената им

 2_270_01

Фасадата на македоно-българския храм "Св.св. Кирил и Методий в Торонто

 3_270_01

Програма на Неделното училище при храма

 

 4_270

"Рождество Христово", в средата: Йосиф и Дева Мария с младенеца

 5_270

Дядо Коледа: дългоочакван и любим

 7_270

Валери Шумарова, с подаръка: кукла "Барби"

 6_360_01

"Очаквам Дядо Коледа да ми донесе кукла "Барби"…

 8_360

Една от почитателките на Дядо Коледа