First Annual Compass Truckers Soccer Tournament

На 21 и 22 август се проведе първия по рода си Турнир за CDL шофьори, организиран от  Compass Holding – www.compassholding.net. Мястото, където се проведе това уникално събитие бе Walker Park на адрес 7425 S. Wolf Rd., Burr Ridge, IL 60527

ВСЯКО НАЧАЛО Е ТРУДНО

Всеки, които е участвал в организирането на подобен род мероприятия знае колко много усилия, нерви и финанси са необходими, за да се решат всички организационни въпроси и да се намалят рисковете за възможни гафове до минимум. Прави чест на Compass Holding, че успяха да се справят с тази нелека задача без сериозни грешки. Не бе нужна особена наблюдателност, за да се види професионализма, желанието и големите амбиции на домакините. Естествено, че повечето от гостите не се замисляха по отношение на трудностите на организирането на подобно мероприятие. Те обаче в подсъзнанието си  чувстваха, че са в солидни ръце и че от тях се изисква единствено да се отпуснат и да се наслаждават  в компанията на приятели, колеги, бизнес партньори и близки. Дългите часове прекарани далеч от семейството са безспорно едно от изпитанията пред професионалния CDL  шофьор. Compass Holding грижливо предоставиха една прекрасна възможност за шофьорите и техните семейства в продължение на два дни да бъдат заедно, да се забавляват и даже да спечелят сериозни предметни и парични награди.

УЧАСТНИЦИ + НАГРАДЕНИ = ПОБЕДИТЕЛИ

Момент от полуфиналния мач между  Benefit и AtlasПо време на първия ден на събитието бе организиран турнир по шах, който бе спечелен от Ратомир Госич  заедно с чек за $500. Във футболния турнир участваха два български отбора– Benefit и 10-4 Express, които се представиха много добре и заеха съответно призовите 4-то и 5-то място, като  малко не им достигна да се квалифицират за паричните награди. Турнирът и чек за $3000 бяха спечелени заслужено от безмилостните литовци от отбора на “Unlimited Carrier”. Втори се класираха футболистите от “ATLAS” с награда от $ 1000. Утешителната награда от $ 500 получиха момчетата от отбора на “ZUPA”, надделяли в мача за третото място срещу българския отбор “Benefit”.
Част от парите събрани с благотворителна цел по регламент бяха разиграни в томбола. Представител на собственика на печелившия талон, обаче, благородно се отказа от паричната награда в полза на The Chicago Shriners Hospital for Children.
Кулминационният момент на двудневния форум бе тегленето на голямата награда на Compass Holding – 2006 VOLVO VNL 670.  Пет от първоначално изтеглените билети не спечелиха, защото не отговаряха на едното от условията – физическо присъствие на притежателя на билета в момента на неговото изтегляне. Едва при шестото теглене драмата около голямата награда приключи, когато притежателя на изтегления билет изненадващо бе подготвен и за другото условие – наличие на валидна CDL шофьорска книжка. За съжаление измежду 6 –сте изтеглени билета нямаше българско име, но да се надяваме че следващата година ще донесе по-добър късмет за българските шофьори.

ДОБРАТА ИДЕЯ НЕ Е ДОСТАТЪЧНА

Теглене на печелившия талон за голямата наградаКаква е идеята? Да се създаде традиция: Два дни всяка година да бъдат посветени на CDL шофьорите и на всички заети в транспортната индустрия, да се даде възможност за създаването на нови приятелства и бизнес партньорства на фона на веселие и релакс, като при това всяка година да се подпомага една благородна кауза или хора в нужда.
Това звучи просто и сигурно се е въртяло в главата на много в един или друг вариант, но за да може да стане реалност е необходима визия  и добър бизнесмен.
Roy Dobrasinovic е името на този бизнесмен. Човекът, създал Compass Holding (Генерален Спонсор на  First   Annual Compass   Truckers Soccer Tournament)  и още куп други компании, обслужващи транспортната индустрия:  Compass Truck Sales (compasstrucksales.com); Compass Tire Service (www.compasstire.net); Compass Fuel (www.compassfuel.net); Compass Funding Solutions (www.compassfs.net); Compass Lease (www.compasslease.com); Compass Equipment Finance (www.compassef.com); Compass Insurance Group (www.compassinsure.com).
Списък на спонсорите на ТурнираЕто част от компаниите-спонсори, които Roy е успял да обедини около своята инициатива:
Amerifreight Systems, LLC
Bulgaria Sega Newspaper
Ukrainske Slovo Newspaper
10-4 Express Inc.
Benefit Trucking Inc.
Highway Express Trailer Repair
FedEx Ground
Elk Grove Truck & Trailer Repair
Atlas SN  Logistics Inc.
Unlimited Carrier
Truck Service Point Inc.
Interstate Distributor Co.
Texor – Petroleum Company
ABS Freight Transportation Inc.
Joker Limited Group
Midwest Utility Inc.
Richard Daniels
Transportation Inc.
Tavern on La Grange
Maktrans Logistics
Wolf Driving School
Baxter Bailey & Associates
True North Insurance and Financial Strategies
Unlimited World Travel
B.B.S. Trucking Inc.
Keller – Heartt
Image FX – Custom Truck Graphics
Open Road Express LLC
Lou Srejovic – Accounting Service
Freedom International
Cooper Tires
Code Express Inc.
Midway Truck Parts
BM Express
Chicago FIRE

От изминалите два дни на First   Annual Compass   Truckers Soccer Tournament едно стана ясно – Roy Dobrasinovic продемонстрира детайлна визия, професионален подход и типична за него амбициозност, което е гарант за това, че този уникален форум ще набира инерция всяка година и ще работи за ползата на всички, които имат връзка с транспортната индустрия, защото наред с конкуренцията и различията сред бизнесмените и транспортните работници съществуват и много общи точки между тях.

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com