"Пищов" на дланта на Сара Пейлин развесели Вашингтон

Сара Пейлин © ReutersБившата губернаторка на щата Аляска и бивша републиканска кандидатка за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин използваше “царски пищов”, докато произнасяше речта си на националната конференция на Движението на Чаеното парти в град Нешвил, информира БТА, позовавайки се на британски вестници.
Конференцията продължи три дни в края на миналата седмица. Участниците платиха над 200 долара входна такса, само за да изслушат речта на Пейлин, в която тя подчерта, че САЩ са готови за нова революция. Бившата губернаторка на Аляска разкритикува остро политиката на правителството на Обама и бюджета за догодина. Пейлин подчерта, че мерките за съкращаване на огромния бюджетен дефицит на САЩ са много болезнени за американския народ и най-вече за децата на американците. Пейлин нарече президента на САЩ Барак Обама “чаровно момче, което използва аутокю, произнасяйки речите си”.
Няколко дни след тази критика бяха разпространени снимки от речта на Пейлин, на които ясно се вижда как тя размахва ръце, говорейки пред делегатите на конференцията на Движението на Чаеното парти. На една от снимките се вижда дланта на Пейлин с изписани на нея думи, които й помагат да не пропусне да спомене нещо, което е решила да каже. Една от думите е “енергетика”. Под нея Пейлин е изписала първо “бюджетни съкращения”. После обаче е задраскала думата “бюджетни” и е написала под нея “данъчни”.
DARIKNEWS.BG