Най-малко пет жертви при взрива на електроцентралата в САЩ

Продължават спасителните работи в 620-мегаватовата електроцентрала на компанията “Клийн енерджи системс” в Мидълтаун, щата Кънектикът, която, както Информационна агенция КРОСС съобщи, се взриви поради изтичане на газ от газопровод. Точна информация за затрупаните под отломките на електростанцията няма.
Според официална информация взривът е отнел живота на най-малко петима човека, а повече от 12 са били ранени. Собствениците на строежа са казали, че там вероятно е имало между 100 и 200 човека, съобщи кметът на града Себастиян Джулиано.
Според заместник-началника на местната пожарна Ел Сантостефано тъй като е било почивен ден, в предприятието са се намирали не повече от 50-60 души  Електростанцията все още не е завършена, но строителните работи вече са били към края си. Според кмета всичко е било готово 95%. Предприятието е трябвало да влезе в експлоатация през лятото на 2010 година, съобщават американските медии. Според спасителите голяма част от работниците са затрупани от падналите метални и бетонни конструкции. Взивът бил толкова силен, че работниците,  били отхвърлени от ударната вълна на 10-12 метра. На някои къщи са изпочупени стъклата. Последствията от взрива са се усетили и в съседните градове, където жителите са почувствали разтърсване “като при земетресение” и видели над Мидълтаун черен дим и пламък.
CROSS-BG.NET