$2.84 милиона долара присъдени на бояджия

img

Нова рекордна компенсация  в актива на GWC LTD.

Жури в Jo Daviess County присъди повече от $ 2.84 милиона долара на бояджия, който сериозно наранява петата си при падане от асансьор по време на строителство на училище.

Това е най-голямата компенсация при персонална травма в историята на  Jo Daviess County, каза John L. Kirkton, редактор на Juаry Verdict Reporter.

Бояджията William Theiss пада през 2003 г. От 15 фута по време на работа от асансьор без преграда отпред, уточнява Луис Кайро от Goldberg, Weisman & Cairo Ltd., който заедно с Michael Fisher представят  строителния работник.

В резултат на получената травма, бояджията претърпява ред операции и не е в състояние да се върнеe на обичайната си работа, се посочва в обвинението.

Според  адвокатите от GWC LTD.  генералният контрактор на строителния обект Hoffman Corp., който отговаря и за безопасността на работното място е позволил на работниците да използват асансьора без той да има необходимата защитна преграда. Те посочват също, че Cidac Inc. – контрактор координиращ  боядисването и поставянето на  куха стена на строителния обект осигуряват асансьорното съоръжение без защитната преграда.

Адвокатите на ответната страна признават грешката на работодателя, но в същото време утвърждават,  че бояджията е знаел за липсата на защитната преграда, но независимо от това е използвал асансьорното съоръжение.

В.“България Сега”
По информация на Chicago Daily Law Bulletin и GWC LTD.

GWC LTD. – Вашите адвокати за сериозни персонални травми и травми на работното място!
One East Wacker Dr., 38th & 39th Floors, Chicago, IL 60601
Tel. 312.464.9901
[email protected]
www.gwclaw.com