100 процента интересно и 300 конски сили яко!

1.   5 хапчета за просветление
1. Когато чуеш в съда двама свидетели на едно и също пътно произшествие — започваш вече не съвсем твърдо да вярваш на историци и проповедниците на разни учения…
Виторио Де Сика

2. Японците са измислили оригинален способ да вкарват контрабандно стомана в САЩ… Те я боядисват, поставят я на четири колела, и вече я наричат “Автомобил”.
Хенри Форд

3. Ако, незнайно защо, един мъж държи пълен гараж с автомобили… значи гаражът за него е емоционален заместител на султанския, или друг някой, по-съвременен, харем…
Роберт Орбан

4. Когато качествата на един автомобил в рекламата се описват като “вълнуващи”, “ефектни”, “изящни”, “грациозни, “с красиво подчертани овални и пленителни форми”… наистина не знаеш къде да го заведеш – в гаража или в леглото?
Емил Кратки

5. Най-висшата степен на автомобилизацията на човечеството ще настъпи, когато паркирането стане по-скъпо от автомобила.
Питър Селерс

2.   5 бонбона за усмивка

1.   Жени, най-верният избор на съпруг е в гаража. Там ще може да си го присвоите с голи ръце, ако трябва – и крака – заедно с автомобила му.
2.   Когато Бог види, че и в България се правят автомобили – камък ще падне от сърцето му! Защото, както чухме от един наш коментатор, Господ е Българин!
3. Пред Пътната полиция: “Според мен, този пътен знак е поставен на грешно място, а аз паркирах на правилното!”
4. …Гаражната врата – на парчета, пейката в двора – на трески… значи нашата блондинка Минка си е взела шофьорската книжка!
5.  Две монахини от близкия манастир стоят край пътя с огромен надпис: “Пътят, по който си поел е грешен. Спри и се върни, докато не е станало късно”.
По едно време към тях почти връхлита самонадеян шофьор, прочита надписа, нахакано размахва среден пръст към Божите служителки и продължава…
След секунди се чува страхотен трясък и настъпва  тежка тишина… След още малко една от монахините тихо споделя:
– Сестро, дали не е по-добре просто да напишем: “Внимание, мостът е разрушен?”

3.  5 НЕЩА, КОИТО НЕ СТЕ ЗНАЕЛИ…

1.   Според едно изследване, през май 2008 г. в Кайро и кварталите на египетската столица, с население около 18 милиона жители, е имало вече 9 светофара!
2. Практически навсякъде по света управлението на автомобил в нетрезво състояние се наказва строго от закона. Само не и в Уругвай. В тази Южноамериканска страна употребеният от водача алкохол преди катастрофата се явява “смекчаващо вината обстоятелство”.
3. В нашия щат Кентъки на жените е забранено да се движат покрай шосето и по улиците по плувен екип… ако не са придружени от двама полицаи, или ако самата жена не е въоръжена… макар и само с една тояга за самоотбрана…
4. Най-скъпата автострада в света е построена на Хавайските острови. 16-те мили на дължината й струват 1.3 милиарда долара и, така отбелязаният като H-3 път, се е строил 35 години…
5. Един от първите автомобили в света, произведени от Royal Daimler е купен от Уелския принц и е бил с мощност от 6 конски сили!

4.   5 СТИЛНИ “ПРИНЦЕСИ НА ВОЛАНА”

Клементо Ас
в. “България СЕГА”, Чикаго