Кола на стойност $110 000 продаде всичките си бройки за годината само за 48 часа

Всички произведени бройки от лимитирания модел Lincoln Continentals със “самоубийствени врати” са вече разпродадени, пише CNBC.
Моделът на Ford, наречен официално “80th Anniversary Coach Door Edition”, който е специално юбилейно издание, беше представен през декември. Въпреки цената от $110 000, произведените бройки са били разграбени в рамките на 48 часа.
Автомобилът е бил продаван на база на първия дошъл на място в сервиза, за разлика от закупуването на модела Ford GT supercar, което е обвързвало клиентите с попълвана заявка. От Lincoln съобщили, че подготвят друга лимитирана серия автомобили, която ще бъде съвсем малко по-различна от настоящия модел Continental, но това не намалило интереса на купувачите.
Най-забележителната част от колата са вратите, които се отварят срещу посоката на движение. Нестандартният начин на това отваряне на вратите е заложен в автомобилите още от 60-те години. Lincoln отбелязва 80 години от името на модела с 80 юбилейни автомобила. Моделът Continental, посветен на годишнината, е с 15 сантиметра по-дълъг от стандартния модел и с луксозната черна тапицерия, която е запазена марка на Lincoln.
А иначе, продажбата на седани в САЩ  и света става все по-трудна. Шофьорите предпочитат джипове SUV, кросоувъри и пикапи. Continental е един от двата седана, които Lincoln все още реализира на пазара. Другият е средно големият MKZ, който се предлага както в стандартни, така и в хибридни версии. Сега Lincoln продава четири модела кросоувъри и SUV модели, като ще пусне пети – възкресеният Aviator, по-късно тази година.

Money.bg