Land Rover анонсира новия Defender

Британската марка Land Rover публикува на страницата си във Facebook тийзър за следващото поколение на легендарния си всъдеход Defender. Изображението показва автомобил с камуфлаж и пише: “Do not unwrap until 2019” (“Не отваряйте преди 2019 г.”).
Предполага се, че новата машина ще бъде представена през следващата година, но производителят обещава да публикува допълнителна информация за него на 27 декември. Пускането на новия модел ще бъде свързано с отбелязването на 70-годишнината на британската марка, а продажбите му ще започнат през 2020 година.
Производителят вече направи пътни изпитания на Defender – тестовите прототипи бяха както с пет врати (индекс 110), така и с триврато купе врати (индекс 90). По-рано беше съобщено, че следващият “Def” ще получи модификация с каросерия пикап.
Следващото поколение на Land Rover Defender ще бъде изградено върху ново олекотено шаси с независимо окачване. Предполага се, че кросоувърът няма да бъде оборудван с двигатели V8, които ще бъдат заменени с нови двулитрови дизелови и бензинови 4-четирицилиндрови турбоагрегати от фамилията Ingenium. Не е изключено в двигателната гама да бъдат добавени V6 двигатели.
Освен това новият Defender ще има модификация с хибридна задвижваща система.