Виолета Желязкова с четири почетни отличия

Видната представителка на българската общност в Бостън Виолета Желязкова беше удостоена с цели четири значими награди.
На голяма и бляскава церемония, състояла се този понеделник в Бърлингтон Мериот хотел (организатор – Български център в Нова Англия) , пред очите на 400 души, нашенката получи Паметен медал „Иван Вазов“ от Държавната агенция за българите в чужбина, почетна грамота от губернатора на Масачузетс, Чарли Бейкър, почетна грамота от Конгреса на щата Масачузетс и
почетна грамота от конкурса „Българка на годината“ 2017.
Като директор и основател на Българско-американски център „Мадара“ Желязкова е заслужила всяко едно от връчените признания, който са официално доказателство за значителния й принос в популяризирането на българското изкуство и култура в Северна Америка, както и организатор на многобройни инициативи, посветени на нашенския дух, сред които е и традиционния Български културен фестивал в Бостън.
Като пето и най-голямо отличие, Виолета отчете любовта и уважението на присъстващите, както и на онези, който ако не телом, са били с нея духом.
Цялата редакция на в. „България СЕГА“ й честити тези високи постижения, които са напълно заслужени, плод на за нейния дългогодишен и неуморен труд, поддържащ и съхраняващ българските традиции и ценности далеч от дома им.

Никол САШОВА
в. „България СЕГА“