5 знаменитости, които може би ще се кандидатират за президент на САЩ

След като американските гласоподаватели избраха противоречива фигура като Доналд Тръмп за свой президент, какъв ли ще бъде следващият им политически любимец?
Напълно възможно е той да дойде от редиците на шоубизнеса, пише Mashable. Президентски избори в САЩ ще има чак през 2020 г., но за потенциалните кандидати започва да се говори от рано. И сред тях има доста имена на знаменитости.
Опра Уинфри
За легендарната телевизионна водеща се носеха много сериозни слухове, че планира политическа кариера. Тя ги отрече, но никога не се знае – може пък да размисли, когато стане време за избори.
Дуейн Джонсън-Скалата
Феновете на кечиста, превърнал се в актьор, настояват той да се кандидатира през 2020 г. и това искане определено набра популярност в социалните мрежи. Засега Джонсън посреща слуховете със смях, но той е доста харесван и активен по различни каузи и не би бил лош вариант за президент.
Алек Болдуин
Актьорът имитира перфектно настоящия държавен глава Доналд Тръмп в комедийни скечове. Запитан дали би се кандидатирал, той заяви: “Ако го направя, ще спечеля.”
Марк Зукърбърг
Преди време създателят на Facebook тръгна да обикаля всички щати на САЩ и породи слухове, че подготвя почвата за бъдеща президентска кампания. След последните изцепки на Facebook с изтичането на лични данни обаче е сигурно, че Зукърбърг няма шанс.
Кание Уест
Рапърът намекна, че обмисля да се кандидатира. Можем само да кажем – тежко и горко на Америка и света, ако го направи и спечели.

Expert.bg