САЩ: Вашингтон и Брюксел искат реформирани Балкани по пътя към ЕС


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/customer/www/bulgariasega.com/public_html/wp-includes/post.php on line 502

Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, array given in /home/customer/www/bulgariasega.com/public_html/wp-includes/post.php on line 502

 

Вашингтон и Брюксел искат реформирани Балкани по пътя към Европейския съюз, каза помощник-държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Уес Мичъл, предаде БГНЕС.
Той призова света да остане свободен, териториалната цялост на Европа да бъде защитена, а Русия да отговаря за “инвазията в Украйна”. “Да видим реформирани Балкани по пътя към Европа, както и Европа – свободна от енергийните изнудвания на Русия”, си пожела Мичъл.
Той добави, че дипломати от САЩ и Европа с часове са разговаряли по телефона за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина, както и с гръцки и македонски официални лица заради преговорите за името на Македония. Мичъл заяви, че е много доволен от напредъка, постигнат в преговорите между Македония и Гърция, като отбеляза, че Съединените щати от самото начало са част от тези преговори.

Actualno.com