Райс посети и Витлеем

Кондолиза Райс продължава втория кръг от преговори с палестинския президент Махмуд Абас и израелския министър-председател Ехуд Олмерт, информира АП.
Кондолиза Райс беше на посещение и в Кайро, където мирната конференция между двете страни получи подкрепа. Египетския министър на външните работи е заявил, че Райс е разяснила американската позиция във връзка с преговорите между Израел и Палестина.От своя страна Райс е заявила, че разговорите й с двамата лидери са били „ много плодотворни". По време на дипломатическтата си визита Райс е посетила и родното място на Исус, Витлеем. Тя е присъствала на богослужение в църквата Рождество Христово.

Посещението и се тълкува като символична подкана към двете страни по-бързо да решат проблемите между тях. Райс е заявила, че те имат „Възможност да преодолеят различията, да забравят недоволствата". Посещинието и във Витлеем показва, има за цел да увери обикновените хора, че САЩ има сериозно намерение да помогне в постигането на мира, е заявила Райс. Седмата визита на американския държавен секретар в региона за тази година има за цел да постигне напредък в мирния процес и да подготви израело-палестинската среща в Мериленд.