Маккейн посочи Путин като най-голямата заплаха за САЩ

Според американския сенатор Джон Маккейн, който е известен като “ястреб” т.е. подкрепящ възможно най-твърда позиция спрямо Русия, руският президент Владимир Путин е по-голяма заплаха за международната сигурност, отколкото “Ислямска държава” (ИД). “Мисля, че Путин е главната и най-важна заплаха, повече от ИД дори. ИД може и да правят ужасяващи неща, но руснаците са тези, които се опитаха да унищожат фундаментите на демокрацията, за да променят резултата от американските избори”, заяви републиканецът в интервю за телевизия ABC.
Междувременно Маккейн, който е един от най-отявлените критици на Тръмп и дори искаше милиардерът да се откаже от надпреварата за президент, призна, че от време на време изпитва “притеснение” относно Тръмп. “Вярвам, че президентът има вяра в екипа си, отговарящ за националната сигурност. Вярвам и че през голяма част от времето той приема техните съвети и препоръки. Мога ли да ви кажа, че той прави това през цялото време? Не. Дали това ме притеснява? Да, притеснява ме”, каза той.
Припомняме, че след визита в България на трима американски сенатори, включително Маккейн, Пламен Орешарски в качеството си на премиер на практика спря проекта “Южен поток”.

Actualno.com