Джена Буш твърди, че в Белия дом живеят призраци

jennabush_352Една от двете дъщери близначки на президента на САЩ Джордж Буш – Джена, която неотдавна написа книгата "Историята на Ана" за момиче с вируса на СПИН от Централна Америка, твърди, че в Белия дом живеят милиони призраци, съобщиха "Република" и Нюзру.

"Хората ще си помислят, че съм се побъркала – казва Джена. – Но аз не се шегувам: наистина съм ги чувала там." В интервю, което ще се появи в следващия брой на Texas Monthly, Джена Буш разказва за срещите си с призраци в най-прочутата и най-защитена сграда в света.
"Веднъж през нощта от камината в моята стая се чу как някой пее, някой пееше ария от опера. Когато разказах за това на сестра си Барбара, не повярва, но през следващата седмица, когато бяхме заедно в спалнята ми, чухме звуците на пиано, изпълняваха музика от 50-те години", разказва Джена Буш. Джена Буш, която в близко бъдеще ще навърши 26 години, не е първата от обитателите на Белия дом, разказваща за призраци.

Хари Труман, обичал да свири на пиано, докато си почива от президентските дела, бил убеден, че из стаите броди сянката на Линкълн. Линда, дъщерята на Линдън Джонсън, е разказвала, че в детската стая, обитавана сега от едната от сестрите Буш, са наблюдавани паранормални явления. Там, недалеч от стаята на родителите си, са спали също синът на президента Кенеди Джон и дъщерята на президента Клинтън Челси. Джена Буш през повечето време оставаше извън вниманието на пресата.

Изключения правят случаите, когато беше видяна с бутилка алкохол преди да навърши разрешените за употребата му години или когато се бе опитала да си купи спиртна напитка с фалшив документ. Сега обаче годежът й с Хенри Хейгър, който завършва магистратурата си по бизнес-администрация в университета на Вирджиния, а най-вече издаването на книгата й "Историята на Ана", отново привлякоха към нея общественото внимание.
В интервюто за Texas Monthly Джена Буш отговаря и на твърде лични въпроси. Тя разказва например, че баща й е много старомоден и затова, когато годеникът й идва в Белия дом, двамата с него спят в различни стаи. БТА