ФБР арестува кандидат-атентатор, искал да убие Обама

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) арестува жител на щата Масачузетс заради намерението му да убие президента на САЩ Барак Обама. 40-годишният Джоузеф Гаргюло имал и незаконен арсенал от огнестрелно и хладно оръжие. Той е възнамерявал да се възползва от неотдавнашния отпуск на държавния глава на остров Мартас Винярд в щата Масачузетс, за да нанесе удара си, предаде БГНЕС. Fox News се позовава на документи на ФБР, с които разполага. Според тях американецът бил арестуван на 27 август и по време на обиска в къщата му били открити оръжия и боеприпаси, взривни вещества, електрошоково оръжие, както и ловни ножове.
Гаргюло публично обявявал, че иска да убие президента на САЩ, ако му се удаде възможност по време на почивката на Обама в голф курорта на острова. Според ФБР американецът неведнъж заплашвал да се разправи със служителите по сигурността на САЩ и мюсюлманите. ФБР получило насочваща информация за Гаргюло и го наблюдавало от юли.
Амеръканецът употребявал редовно стероиди и се намирал в потиснато душевно състояние. Следователите предполагат, че той е живеел в собствен свят и вярвал в скорошното и неотвратимо въвеждане на военно положение в САЩ. Американското президентско семейство Обама почива по традиция в къща под наем в баровския курортен остров Мартас Винярд.

Actualno.com