Буш призова за по-голямо сътрудничество в борбата с тероризма

Президентът на САЩ Джордж Буш призова страните от ООН за по-голямо сътрудничество в борбата с тероризма. Президентът Буш държа реч пред Генералната асамблея на ООН.

Джордж Буш се нахвърли върху Иран и Сирия по време на последната си реч като президент на САЩ. Той обвини двете страни, че са „поръчители на тероризма".

Американският президент заяви пред Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк, че заради действията на Иран и Сирия, САЩ става все по-изолирана от света.

„Тероризмът няма място в модерния свят," категорично заяви президентът на САЩ, цитиран от Би Би Си.

Световните агенции съобщават, че на годишната среща основна тема ще бъдат събитията, свързани със срива на световната икономика през последните няколко седмици.

Джордж Буш излезе с реч малко след като генералният секретар на ООН Бан Ки Мун откри срещата с предупреждението, че икономическата криза излага на опасност опитите да се намали броя на бедните и хората, които живеят в нищета.

Френският президент Никола Саркози и иранският лидер Махмуд Ахмадинеджад се очаква да говорят пред Генералната асамблея на ООН по-късно днес.

По-рано няколкостотин души протестираха пред щаб-квартирата на ООН в Ню Йорк срещу присъствието на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад на Генералната асамблея на ООН.

Първоначално беше планирано в протеста да се включи кандидатът за вице-президент на САЩ от Републиканската партия Сара Пейлин.

News.bg