Леонардо ди Каприо ще си партнира с „Нетфликс“ за документален проект

Холивудският актьор и активист за опазване на околната среда Леонардо ди Каприо е сключил сделка за документален проект, който ще бъде излъчван ексклузивно в мрежата на “Нетфликс” (Netflix), предаде Ройтерс, позовавайки на компанията за онлайн стрийминг на видео съдържание.
Ди Каприо е сключил многогодишно споразумение с “Нетфликс” чрез продуцентската си компания Appian Way.
“Никога не е имало по-критично време за нашата планета, нито по-голяма необходимост даровити разказвачи да ни помогнат да осмислим проблемите, пред които сме изправени. Чрез партньорството с “Нетфликс” се надявам да предоставим възможност на документалистите и техните проекти да достигнат бързо до голяма публика по целия свят”, се казва в изявлението, направено от Леонардо ди Каприо.
“Настоящото партньорство е логично продължение на сътрудничеството ни с Лео, с когото работихме над “Вирунга”, казва Тед Сарандос от “Нетфликс”.
Номинираният за “Оскар” документален филм “Вирунга”, сред чиито продуценти е Ди Каприо, разказва за трудната задача на лесничеите в Демократична република Конго, борещи се с бракониери, бунтовници и икономически интереси в най-стария резерват на територията на Африка.
Леонардо ди Каприо не е първата звезда, която ще си партнира с “Нетфликс”. Наскоро комикът Адам Сандлър сключи договор за четири филма за стрийминг компанията, припомня Контактмюзик.

Източник: БТА, vesti.bg