Виктория Бекъм представи колекцията си на Седмицата на модата в Ню Йорк

Даян фон Фюрстенберг, Дона Каран и Виктория Бекъм представиха колекциите си за сезона пролет-лято 2015 г. в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк, съобщи Франс прес.
Виктория Бекъм изненада феновете на модата с новата си колекция, в която важно място заемат саката с външни джобове, и с първата си собствена линия обувки. Не бе странно, че сред присъстващите на първия ред бе съпругът й Дейвид Бекъм, а до него бе главната редакторка на сп. “Вог” Ана Уинтур. Този път обаче Дейвид не държеше в ръце тригодишната си дъщеря Харпър, която бе останала у дома. Дейвид пристигна заедно с 15-годишния си син Бруклин.
40-годишната Виктория Бекъм тази година откри първия си магазин в Лондон. Дизайнерката увери, че това я вдъхновило за новата й колекция. Тя включва къси рокли с външни джобове, дълго палто, препасано с колан на кръста, ризи и сака с еполети.
Черно сако с еполети е носено върху дълга бяла рокля с райета в долния й край. Костюм в розово и бяло пък е с украса от цветя. В края на дефилето на Виктория Бекъм, което се състоя в Манхатън, феновете обаче като че ли говореха най-вече за новата й линия обувки. Тя включва черни сандали с високи платформи и мокасини с плоски подметки и украса от цветя.
 Колекцията на Фон Фюрстенберг е вдъхновена от Лазурния бряг. Карирани платове в черно и бяло или в синьо са използвани за създаване на къси шорти и рокли. Парченца кариран плат са използвани като орнамент в сандали и ръчни чанти.
Вниманието привлякоха също тоалети от жерсе и наметки от фин памучен плат. Както е било и друг път, последна участничка в дефилето бе Наоми Кембъл.
Сред присъстващите бяха Парис Хилтън и сестра й Ники, актрисата Алисън Уилямс – звездата от комедийния сериал “Момичета”. На фона на песента “Parole, Parole” Даян фон Фюрстенберг излезе на подиума, за да приветства присъстващите. Атмосферата бе малко носталгична.
 
Дона Каран показа колекция, проектирана за нейния лейбъл “Дона Каран Ню Йорк”. Дизайнерката е смесила цветове, принтове и материи, за да може по думите й да отдаде почит към многоцветния, многокултурния и многофунционален Ню Йорк. Манекенките създаваха впечатлението, че се движат по-бързо от обикновено.
 Дизайнерката е ползвала различни цветове – яркочервено, синьо, зелено, цвят горчица, черно, бяло, и всякакви материи. Златиста къса поличка е носена върху по-дълга черна пола, авиаторските якета са къси и изработени от коприна и вълна, палтата с качулки са обемни, а пуловерите са провлачени и стигат до коленете.
Както в дефилето на Каран миналия сезон, в представянето на новата й колекция участваха 7 млади момичета от Ню Йорк, които не са професионални манекенки.
(БТА)