Мъж със съмнение за ебола бе приет в болница в Ню Йорк

Един човек бе приет за лечение в болницана “Маоунт Синай” в Ню Йорк със симптоми, сходни с тези на хеморагична треска ебола.
Мъжът е подложен на изследвания, за да се установи дали става дума за заразяване с описния вирус, съобщиха от болницата. “В първите часове на 04 август, пациент с висока температура и стомашно-чревни оплаквания, бе приет в спешното отделение на болницата “Маунт Синай” в Ню Йорк”, се казва в комюнике. “Пациентът наскоро се е върнал от страна в Западна Африка, в която има случаи на ебола”. Мъжът, чиято самоличност и националност не се разкриват, е поставен в изолатор и му се правят изследвания, за да се установи причината за симптомите.
Според последните данни на Световната здравна организация жертви на епидемията на ебола в Западна Африка досега са станали 887 души – 358 в Гвинея, 255 в Либерия, 273 в Сиера Леоне и 1 в Нигерия , а 1 603-ма са заразени. Американският лекар Кент Брадли, който бе заразен в Либерия, бе транспортиран в САЩ, за да бъде лекуван в болница в Атланта. Американската мисионерка Нанси Райтбол, която също е заразена, се очаква да бъде репатрирана в САЩ със санитарен самолет днес.
АФП