В Невада изникна екокурорт сред дивите мустанги

В началото на месеца в Невада, САЩ отвори „врати“ първият екокурорт, направен в резерват с диви мустанги. „Курортът“ всъщност представлява няколко добре оборудвани шарени шатри в индиански стил, които са заобиколени от широките, живописни хоризонти на Дивия Запад.
Комплексът е създаден от филантропа Маделин Пикънс. В резервата живеят 600 потомци на дивите коне – мустангите.
 Красивите, ръчно рисувани конусовидни колиби от вида типи, разполагат с легла с кралски размери, фини съдове и бельо, дървени подове, ръчно изработени индиански черги, луксозни бани и 24-часово обслужване от иконом.
Снимка: adelto.co.ukГостите в луксозния курорт могат да се насладят на много дейности на открито. Ездата разбира се, е една от тях, както и наблюдаване и изучаване на природата на конете. Предлага се и оф-роуд сафари с автомобил или конски впряг, уроци по стрелба с лък и мятане на ласо, изучаване на културното наследство и историята на Дивия Запад и божествени спа процедури.
Кухнята в комплекса включва индиански ястия и подправки, съчетани с модерните гурме ястия. Вечер гостите могат да се насладят на спокойни нощи около огъня и под звездното небе, слушайки омагьосващи истории за американския Запад и великолепните мустанги.
Tialoto.bg