В Калифорния закон срещу технологиите за кражба на смартфони

Калифорнийски законодател настоява технологичните компании да решат този проблем, пише New York Times. Щатският сенатор Марк Лено, демократ от Калифорния, планира да представи закон, изискващ всички смартфони и таблети, които се продават в американския щат да поддържат функция против кражба. Според проекта компаниите, които продават устройства без такава защита след 1 януари 2015 година, ще трябва да заплатят глоба в размер на 2500 долара за всяко от тях.
Ако законът бъде приет, това най-вероятно ще притисне производителите да интегрират такава технология за устройствата в цялата страна, тъй като ще е неефективно да се правят смартфони, които са предназначени за продажба единствено в Калифорния.
През 2012 година кражбите на смартфони са достигнали рекордни стойности, като са продължили да се увеличават и през миналата година. В Сан Франциско през 2013 година са били откраднати 2 400 умни устройства, което е 23-процентно увеличение в сравнение с 2012, според полицията. Статистиката показва, че кражбите на смартфони са все повече и в Ню Йорк и столицата Вашингтон.
Burgasnews.com