Експерти: Кулите на Световния търговски център са били взривени отвътре

Америка сама е взривила кулите на Световния търговски център. До този извод са стигнали група експерти в състав от 130 инженери и архитекти от САЩ. Днес те ще огласят своя петиция до Конгреса на САЩ, пише "Комсомолская правда".

Експертите са убедени, че катастрофалното срутване на кулите-близнаци е било "подготвен демонтаж" с използване на взривни вещества, а не пряко следствие от тарана срещу сградите на два самолета с терористи-самоубийци.

Експертите потвърждават своите сензационни изводи с подробен анализ на фото и видеоматериали, многобройни свидетелства на очевидци. Очевидно това е бил професионален демонтаж с използване на взривни вещества, казва Ричард Гейдж от американския институт на архитектите.

"На всички е известно, че подобна операция изисква сложна система на миниране. Предвид съществувалата в Търговския център система за контрол и безопасност е трудно да си представим, че всички тези работи терористите са могли да извършат безпрепятствено. Така стигаме до ужасния извод: терористичният акт може би е бил "режисиран" от правителствени кръгове в САЩ", казва той. Проучване, проведено неотдавна от "Ню Йорк таймс" сочи, че трима от всеки четирима американци в момента подозират, че правителството на САЩ крие истината за 9/11.

Делът на съмняващите се е нараснал рязко в сравнение с 2006 г., когато само половината от населението са заявили, че не вярват на официалната версия за нападение на Ал Кайда.