Концерт-организатор тараши български звезди!

С измама и подлост е осеяна историята на света. Когато целта не може да бъде постигната по честен път, мнозина обръщат другия край и започват да си служат с подмолна хитрост, за да достигнат желаното.
Случвало се е на всеки един от нас, бивали сме подвеждани, използвани или ограбвани. За жалост няма застраховка „изигран“, а най-вероятно, ако съществуваше подобно нещо, щеше да е най-разпространената и използвана услуга. Уви, не съществува! Затова неправдите продължават и всеки ден в списъка на потърпевшите се вписват все повече имена.
Човек си казва, че тези неща се случват само на него – обикновения жител на Земята, но не е така. Злоупотреби стават с всички, дори със звездните имена в шоубизнеса. Подобно на много преди тях, и най-вероятно след, те биват използвани. Това, че славата на имената им се носи със шеметна скорост и са всеки му известни, не е гаранция, че подобно на всички, лошото няма да ги застигне. Всъщност така и се случва.
Антон Христов – организатор, водещ на концерти и мениджър, е един от най-изпечените измамници в шоу средите последно време. Славата му тръгна още когато се подвизаваше като мениджър на всеизвестния изпълнител Георги Христов. През месец декември 2012 година, Жоро Христов трябваше да изнесе концерт в град Шумен. Обаче малко преди шоуто да се състои, то беше мистериозно отменено, а певеца съмнително бе разболял. Много хора закупили билети за концерта бяха разочаровани и започнаха да се питат какво точно се е случило, понеже цялата история с „болестта“, им се стори съмнителна. Може би всичко щеше да звучи правдоподобно и достоверно, ако точно три дни преди това Георги Христов не беше изнесъл бутиков концерт в столичната зала „България“, при това в цветущо здраве. Малко след случилото се пъзела се нареди и истината излезе наяве, при това доста грозна. Оказа се, че Антон Христов се е потулил с немалка сума предвидена за концерта, на всичко отгоре дори не е платил озвучаването и осветлението на спектакъла, както и нощувките в хотел „Мадара“, където бил заедно със свой приятел. Остана си загадка дали изобщо Антон се е разплатил с всички тези хора.
След случая в Шумен, „организатора“ продължава с наглостите си, без никакви угризения.
Тази година жертвата му беше певеца Красимир Аврамов. Човека глас и Тони Христов се познавали отдавна. Аврамов не подозирал за измамите на Христов, а честите му пътувания към Америка и обратно, допълнително допринесли за неведението му. Когато певеца решил да направи мегаконцерт, с участието на редица гост изпълнители, като Янка Рупкина, Стефка Берова, Петя Буюклиева, Ваня Костова и др; в град Стара Загора, Антон бързо си предложил услугите като организатор. Понеже Христов е роден и продължава да живее в града на липите, убедил Човека глас, че щяло да му бъде изключително лесно да се справи с всичко и да държи нещата под контрол. Изпълнителят на „Loving you this way“, сляпо му се доверил, което довело до редица неприятности.
Антон изготвил плакатите за събитието, като предварително изпратил за одобрение проекта им на певеца. Преди да ги даде за печат обаче, махнал името си като водещ и организатор от тях. Явно заради натрупаната „слава“ в родния му град. Красимир се усъмнил, но бързо му било дадено скалъпено оправдание за станалото.
На Тони Христов били поверени и продажбата на билетите, от което той се възползвал максимално. Започнал да бави обещаните приходи от продажби, а накрая когато Човека глас отишъл до Стара Загора да провери какво се случва, измамникът дори не си вдигнал телефона, решен да се прикрие, което за него вече било добре изпипана тактика. Оказало се, че Христов не само е изчезнал с парите от билетите, но също така не бил платил на хората разлепили плакатите, както и възрастните жени наети да продават билети на касата на Синдикалния дом, от които даже имал наглостта да вземе „назаем“ лични техни пари. На Аврамов му се наложило да извади от собствения си джоб и да даде обещаното на хората. За разлика от Георги Христов, Красимир решил, че няма да разочарова почитателите си, като изфабрикува причина с която да отмени мегаконцерта, а ще завърши започнатото. В името на публиката, той платил и на колегите си, и шоуто се осъществило.
Съдбата има странни начини да си играе с хората. Ден преди участието Човека глас се сблъскал с организатора си случайно в градската градина на Стара Загора, а когато Христов видял кой се приближава към него, безпомощно вдигнал ръце и започнал да вика: „Баба ми умира! Умира!“. Започнал да се оправдава как възрастната жена, която да е жива и здрава, не веднъж е умирала според думите му, била в болница и той трябвало да плаща огромни суми, за да ѝ помогне. По една случайност с певеца била и личната му адвокатка, която накарала лъжеца собственоръчно да напише декларация, че ще върне присвоеното. Не се знае, дали изобщо Христов е изпълнил обещаното, но най-вероятно във вечерта, когато над 2000 души са се забавлявали с любимите си изпълнители на мегаконцерта на Краси Аврамов, Тони си е скубал косата от къде да вземе пари.
На този случай медиите дадоха повече гласност от предишния. В последствие различни хора, събрали смелост, започнаха да си признават как са били завлечени с пари от Христов. Сред един от потърпевшите е и Георги Дюлгеров – певец и композитор, спечелил „Бургас и морето“. Оказа се, че Антон има да му връща немалката сума от две хиляди лева. Лично с Красимир Аврамов са се свързали над четиридесет души, да изразят съжалението си и да споделят, че и те подобно на него са бивали изиграни в миналото от организатора от Стара Загора.
Човек би си помислил, че след подобен отзвук, печалния Христов ще се откаже, да ама не. Малко след това се е „натресъл“ за водещ на благотворителен концерт във Велико Търново, чийто средства отиват за момче инвалид. Антон пожелал освен да му се плати престоя в хотела, (както за него така и за поредния приятел с който отишъл) той да отговаря за дарителницата. Представяте ли си? Добре че момчето било предварително осведомено за склонността на водещия да прибира тихомълком банкноти в джобчето си. Били взети мерки, така че Христов да стои далеч от всякаква валута.
Ако имаше игра на лъжи, най вероятно Тони Христов щеше да бъде вечен победител в нея, а може би щеше да се окаже, че точно той е създателя ѝ.
След всичко описано до момента повечето хора боравещи с измама биха се отказали от „занаята“, връщайки се към законния начин за изкарване на прехрана. Но Христов не е тези хора, на днешна дата той продължава да си търси изяви и достъп до лесно изкарана заплата. Подобно на героя на Тодор Колев във филма „Опасен чар“, Антон се представя под различни имена с надеждата да преметне поредния доверил му се. Организатора използва псевдонимите Антон Альошов, Альош Антонов, Тони Кристов, Христо Альошов и всякакви производни вариации на трите му имена.
Вероятно, подобно на уестърните, трябва да се разлепят постери със снимката му, а над лика му да се сложи надпис “Wanted”. Може би едва тогава господин Христов ще се откаже да улеснява хората, правейки портфейлите им по-леки. 
 
Стелиян Стоименов
в. “България СЕГА”